Hogyan ijeszthetjük el a macskákat anélkül, hogy bántsuk őket

A macskák kóborok vannak független állatok és nagyon aktívak, és óriási a túlélési képességük anélkül, hogy bárki segítené vagy táplálná őket, mert tudják, hogyan találják meg a saját létfenntartásukat. Ha eljöttek a házadba, és el akarod őket riasztani, mert nem érzed jól magad, akkor igen allergiás macskákravagy attól tart, hogy megtámadják, vannak egy sor házi gyógymódok hogy gyakorolhatod.

Hogyan riasztsuk el a macskákat a kertjükből: első lépések a macskák távozására

A macskák nagyon területiekmég akkor is agresszív, ha ki akarja rúgni őket, és miután megérkeznek, elég nehéz elmenniük minden garanciával, hogy nem térnek vissza az ingatlanodért, így bár kényelmetlen és fáradságos, itt ajánljuk. a legjobb trükköket így könnyű feladat a macskák örökre távoltartása a kertben.

Az otthoni intézkedések a következők:

 • Legyen óvatos a szeméttel. Zárja le szorosan a szerves hulladék zsákokat, és tegye a tartályokba, ne hagyja a macskák számára elérhető maradványokat. Ha úgy találják, hogy könnyen turkálnak a szemétben a környéken, és könnyen táplálkoznak, akkor nagyon nehéz lesz megszabadulni tőlük.
 • BÁRMELYIKtra táplálékforrás macskák számára. Ha szereti etetni a madarakat, és van etető a kertjében, használjon olyan etetőket, amelyek a macskák számára elérhetetlenebbek, hogy megakadályozzák őket a madarak vadászatában vagy a táplálék elfogyasztásában.
 • Ha gyanítja, hogy macskák vannak a kertben, fedezzen fel minden sarkot. Keressen elérhetetlen réseket, ahol nem is gondolt volna (legyen óvatos, mert az elvadult macskák veszélyesek, ha fenyegetik őket) vagy több rejtett helyet a növényzet között, hogy megtudja, a kóbor macskák képesek voltak-e könnyen menedéket keresni.
 • Akár városban, akár vidéken élsz, ajánlott felvenni a kapcsolatot kapcsolatfelvétel a városházával, megfelelő, hogy elvegyék a macskaféléket otthonukból. Vannak kóborállat-begyűjtő szolgálatok, amelyek az állatkolóniák ellenőrzéséért és sterilizálásáért is felelősek.

Repel macskák: leginkább ajánlott termékek és növények

Ha elriasztjuk a macskákat a háztól, javasolunk néhány hatékony intézkedést, amelyek nem igényelnek sok erőfeszítést, és nagyon jól működnek.

 • Használjon citrusféléket növényekben és cserépben. Használja ki a citrom, narancs vagy grapefruit héját, és helyezze őket a kertben lévő növények mellé. A citrusfélék tökéletesek macskariasztóként, és növények trágyájaként is szolgálnak.
 • Kinyomhatja a héját, és citromot és narancsot önthet a falakra és a fákra, mielőtt a falra helyezné őket. emeletek.
 • Vannak olyan növények a macskák elriasztására, amelyek tökéletesek, az ember számára kellemesebb illatúak, a macskafélék egyáltalán nem szeretik őket. Próbáld ki ültessen kakukkfüvet, levendulát, eukaliptuszt, muskátlit vagy bazsalikomot, és a macskák távol maradnak a kertedtől. Mi már adtunk tanácsot és a különböző trükkök kertészkedés. Ha nincs ilyen növénye, szórhat kakukkfüvet, bazsalikomot vagy fahéjat a kertben.
 • Hogy ne fészkelhessenek fiókáikkal, borsot vagy kávét öntsünk a résekbe, rejtekhelyekbe. Nagyon hatékony macskariasztó termékek, mert a bors tüsszögést, kényelmetlenséget okoz, és a kávé illatának intenzitását sem szeretik.
 • fehér ecet Erőteljes riasztó a macskák elriasztására. Vízzel keverve, stratégiai helyeken diffúzorral is felvihetjük.
 • A szaküzletekben vásárolt macskariasztók nagyon hatékonyak és nem károsítják a macskákat. A ház bizonyos területeire permetezveakkor gondoskodik arról, hogy macskák ne lépjenek be a kertbe.
 • Ezenkívül megpróbálhatja elkeríteni a kert bizonyos részeit, hogy megvédje őket.

Amit soha nem szabad megtenned a macskák elriasztására

A mérgező termékek és mérgek tilosak lesznek, különösen itt házak, ahol gyerekek vannak, mert őket is megmérgezhetik a balesetek. Például, A molygombóc nagyon hatékonyan riasztja el a macskaféléket, de nagyon mérgező az emberre. Tilos minden mérgező vagy mérgező termék, mert árthat a macskának, de veszélyben is lehetünk, mert károsak az egészségünkre.

A kóbor macskák agresszívvé válnak, ha sarokba szorítják, és támadhatnak. Rossz lépés, ha megpróbálod elriasztani, mert megsérülhetsz, ha megtámad, és a vadmacska sérülései súlyosak lehetnek.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche