Hogyan jött létre az egészség világnapja

Az 1948-ban megtartott első egészségügyi világgyűlésen több javaslat is szerepelt a napirenden. Ezek egyike a létrehozása volt Egészségügyi Világnap. Ezzel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megalakulásának kívánt megemlékezni. Ennek köszönhetően minden kormányt, szervezetet és vállalatot felszólítanak erre fektessenek be az egészségbe biztosabb jövőnk érdekében.

Egészségügyi Világnapi promóció

Amikor a , különböző döntések születtek. Az egyik olyan szervezet létrehozása volt, amely az egészség előmozdítása és gondozása globális szinten foglalkozott.

Így született meg az Egészségügyi Világszervezet, 1948. április 7-én született. E nap létrehozása belső döntés alapján történt. Arra törekedett, hogy felvilágosítsa az embereket valami olyan fontos dologról, mint az egészség.

Bár a szervezetet 1948-ban, az Egészség Világnapján hozták létre Csak 1950-ben ünnepelték. Azóta a WHO számos különböző szlogent választott erre a napra. Egy nagyon különleges nap, amely az év hátralévő részében a célod lett.

Az egyik A legsikeresebb napok a poliomyelitis felszámolásának szentelt napok voltakEzt a napot 1955-ben ünnepelték. Ez volt a kiváltó ok a magasabb szintű tudatosság eléréséhez minden ember részéről. És ez a siker továbbra is megismétlődött az idő múlásával és minden évről évre megrendezett eseménynél.

A WHO éves kampányai

Megalakulása óta számtalan különféle kampányt folytattak, amelyek mindegyike az egészséggel és annak fontosságával kapcsolatos. Továbbá minden kiadásnál, ahol mindegyiknek megvan a maga mottója, számtalan tevékenységet is végrehajtottak.

Azt tanácsolja, hogy minden ország támogassa az egészségügyi terveket ezen a fontos napon. Meg lehet csinálni kulturális programokon, szemináriumokon, beszélgetéseken, stb. Ezt is játékosan kell megtenni, hogy a házban élő kicsik is ráébredjenek a fontosságra. valami, amit kicsi korunk óta tudnunk kell. Ezért ünnepeljük április 7-én az egészség világnapját, hogy emlékeztessen mindannyiunkat ennek nagy fontosságára.

Milyen célokat kíván elérni a rendezvény megtartásával?

A WHO minden országban azon dolgozik, hogy javítsa az egyének testi és lelki egészségét. Különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden nemzetnek meg kell alapoznia az egészség megelőzésével, megőrzésével és helyreállításával kapcsolatos rendszerek.

Az összes fél egészségügyi rendszerek fejlesztése iránti elkötelezettségének figyelembevétele nélkül a célkitűzések nem érhetők el. Növelni kell a közegészségügyi beruházásokat, különben nem kerülhetne komoly veszélybe a lakosság. Köztük van járványok, természeti katasztrófák, balesetek vagy táplálkozással kapcsolatos problémák világszerte.

Az egyes kiadásoknál elért sikerek a következő év ünnepének alapjául szolgálnak. Ez világossá teszi az ilyen típusú ünnepségek fontosságát és jó fogadtatását az egész világon. Javasolt ragaszkodni a közösségek bevonásához nemzetközi és helyi szinten egyaránt, hogy ők is részt vegyenek.

Az ünneplendő események mind az egészséggel kapcsolatosak és elismertek az alapvető szerepet, amelyet ez a nap játszik az egész bolygón. Mindegyik kiadásban számtalan rendezvényt tartanak, amelyekről különféle eszközökön keresztül lehet tájékozódni. A honlapon, a helyi városi tanács honlapján vagy magán a WHO honlapján. Ezeken az oldalakon adják meg a városokban megrendezésre kerülő kapcsolódó rendezvényeket.

A rendezvény további fontos vonatkozásai

Nem felejthetjük el a mentális egészség, ahol pszichológia Nagyon fontos szerepe van. És persze a táplálkozás alapvető, változatos és tápanyagban gazdag, elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében segít. Az, amelyik egy másik követendő cselekvés az egész bolygón. Megelőzésük is nagyon fontos, és alaposan tanulmányozni kell az ezzel kapcsolatos lehetséges problémákat.

Az Egészség Világnapjának megünneplésével az említetteken kívül más célokat is keresnek. Szeretnénk felhívni a figyelmet és nyilvánosságra hozza a WHO fontos munkáját és céljait, valamint más globális egészségügyi szervezetek. Ebben az esetben kiemelik Genf világfővárosi szerepét mindenben, ami a világ egészségének javításával kapcsolatos.

Is igyekszik bevonni az ENSZ családját és a többi közösség egy egyedülálló esemény megünneplésében. Ünnepelni fogják az egészséges életmódot, és erőfeszítéseket tesznek annak biztosítására, hogy minden ember hozzáférhessen a számára szükséges egészségügyi szolgáltatásokhoz.

Másrészt az egészség mindenki számára globális mozgalmat továbbra is támogatni fogják. Ennek célja az egészség elősegítése a fizikai aktivitás formájában mint az egészséges jövő kulcsfontosságú eleme.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche