Hogyan kell biliárdozni: szabályok és szabályok

Játszhatunk francia biliárddal, 8 labdával, snookerrel stb. Az igazság az, hogy van sokféle biliárd és a játék módjai. Bár több száz különféle mód létezik, a legismertebb módozatokról fogunk beszélni Önnel.

Ezek közül kiemeljük a művészi vagy fantasy biliárdot, a francia vagy a carom biliárdot, a snookert és a biliárdot vagy az amerikai biliárdot. Ezek a módszerek nem csak a legismertebbek, de a legtöbbet is alkalmazzák szerte a világon.

Különféle biliárdozási módok

Az egyik leglátványosabb mód a művészi biliárd, amellett, hogy az egyik legnehezebb. Elmondhatjuk, hogy egy-egy ilyen rendezvényen való részvétel igazi látványossá válhat. Ez a modalitás 100 kötelező figurát tartalmazó programból áll. Ezek 10 készletre vannak osztva, egyenként 10 figurával. A lehető legkevesebb hibát kell elkövetnie, hogy több pontot szerezzen.

A játékosnak teljesítenie kell a játékprogramot, nagyon nehéz és látványos. Mindegyik figurának van egy meghatározott pontszáma, és az egyes készletek összpontszáma 75. Az a játékos nyer, aki a legtöbb pontot szerzi. A közönség számára ez az egyik leglátványosabb modalitás, mert a szakemberek autentikus trükköket csinálnak. Mintha nagyon könnyed módon játszanának a fizika törvényeivel. Tudnak lehetetlen labdamozgásokat kapni és hihetetlen túrák.

Ez egy fantáziabiliárd néven ismert modalitás nehézségei és a nagyközönség szórakoztatására való kiváló képessége miatt. Ebben a biliárdban és olyan effektusokon keresztül, mint a massé, ahol a labdát felülről ütik meg, hogy íves mozgást érjenek el, remek színdarabok születnek.

francia vagy carom biliárd

A carom biliárd az egyik leghíresebb manapság. A cél az, hogy a játékos megérintse a másik kettőt a labdájával. és megpróbálja elhelyezni a labdákat. Ily módon meg kell próbálnia a lövéseket láncra láncolni, hogy minél többet készítsen.

Ha a játékos kudarcot vall, a kör átszáll az ellenfélre. Ezért, ha nem tud karambolt csinálni és megérinteni a három labdát, próbálja meg a legnehezebb részt bízni a körbe kerülő játékosra. Az egyes tesztek körülményeitől függően A karambola többféleképpen is elkészíthető. Lehetnek ingyenesek, szükségszerűen sávonként, számkorlátozással néhány, az asztalra húzott négyzeten belül, vagy kívánság szerint három sávban.

Érdekességként Az asztal, ahol játszanak, valamint a gumiszalagok fűtöttek. Így a labda jobban fog pattanni, és gördülékenyebben gurul az asztalon.

A snooker egy másik módja, amely széles körben elfogadott, különösen az Egyesült Királyságban. De nagyon sikeres az olyan változatos országokban is, mint Kína.
kb játék, amely egy nagy asztalon zajlik. Zseb és színes golyók vannak benne. 21 tárgygolyó van felosztva:

  • 15 piros golyó, egyenként 1 pontot ér
  • 1 sárga labda (2 pont)
  • 1 zöld labda (3 pont)
  • 1 barna golyó (4 pont)
  • 1 kék labda (5 pont)
  • 1 rózsaszín golyó (6 pont)
  • 1 fekete labda (7 pont)

Ez a játék stratégiát és precizitást igényel minden mozdulatnál. A játékosnak zsebre kell tennie egy piros labdát, majd meg kell próbálnia zsebre tenni a más színű labdákat. A zsebbe tett pirosakat nem távolítjuk el, csak a színeseket távolítjuk el, amíg nem marad piros az asztalon.

Egy jó játékos képes snookerre játszani, és egyetlen játékban elpusztítja az összes labdát az asztalon. Amikor az összes piros be van rakva, akkor a színeseket is bele kell tenni, de ezeknek sorrendben kell menniük. Sárga, zöld, barna, kék, rózsaszín és fekete, ez a sorrend.

Ha nem biztos abban, hogy a labdát zsebre teszi, védekezően kell játszania. Vagyis dobd a labdát egy másik piros labdára, enyhén érintve egy sínre támaszkodva, a fehér labdát rejtve hagyva. Amit meg kell tennie, az az, hogy megakadályozza az ellenfél könnyű lövését. Vannak játékok, amik sokáig bírják mert egy játékosnak nincs napja, és védekezően játszik.

Pool vagy amerikai biliárd

A medence vagy az amerikai biliárd az egyik a világon a legtöbbet gyakorlott. Mindenekelőtt azért, mert akár 24 különböző játékmódot is tartalmazhat. Ennek ellenére a legismertebbek többek között a nyolc-, a kilenc-, a direkt pool és a rotáció.
Ez a leghíresebb biliárdstílus az Egyesült Államokban, és sikere átlépte a határokat. Fajtáit széles körben játsszák szerte a világon, különösen a nyolclabdás és a kilenclabdás.

Ebben az esetben kilenc számozott, sima és csíkos golyót használnak, mint amilyeneket mindenki ismer. Az érintőgolyó (általában fehér, és nincs szám) a legalacsonyabb számú labdát kell eltalálnia. Zsebbe kell tenni, és így kell lennie, amíg el nem éri a maximális értékű labdát. Meghibásodás esetén, és más golyók valamelyik zsebbe jutnak, a pontok megmaradnak, de csak akkor, ha a dákógolyó először megérintette azt, amelyiken a bejutni kellett. Ez általában elég gyakran előfordul, általában valamilyen visszarúgás (labdák ütközése) vagy a lövés nem megfelelő mérése miatt.

A játékos mindaddig folytatja a lövöldözést, amíg elbukik, hacsak nem sikerül az asztalon lévő összes labdát befejeznie. Ily módon minden pont meg lesz szerezve. Másrészről, Ha nem sikerül, meg kell próbálnia a dákógolyót a lehető legrosszabb helyzetben hagynia. Meg kell védenie magát, és meg kell akadályoznia, hogy az ellenfél kényelmesen lőjön. Végül a legtöbb pontot szerző játékos nyeri a játékot.

Spanyolországban van egy, ahol az összes megrendezett versenyről tájékozódhatunk.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche