Hogyan kell helyesen etetni a csirkéket. A tiltott élelmiszerek listája

A csirkenevelés örömteli hobbi lehet, de nem minden, amit szeretünk, illik tollas barátainkhoz. Ez a cikk áttekintést nyújt azokról az élelmiszerekről, amelyeket ki kell hagynia a tyúkok étrendjéből, hogy hosszú és egészséges életet élhessen. Ugyanakkor tanácsot adunk, hogyan gazdagítsák étrendjüket egészséges alternatívákkal.

Bár azt mondják, hogy a csirkék szinte bármit megesznek, vannak olyan ételek, amelyeket soha nem szabad etetni, mert egészségügyi problémákat okozhatnak. Fontos megjegyezni, hogy még ha egy tyúk szeret is valamit, az nem feltétlenül egészséges a számára.

Mindenekelőtt törölnie kell a tyúkok étrendjéből a sót és borsot tartalmazó feldolgozott élelmiszereket. Ezek az összetevők nem alkalmasak csirkék számára, ahogy a cukrok sem, beleértve a sütiket és a csokoládékat. Kerülje a sült ételek felszolgálását is.

Az alkohol, a kávé és a csokoládé abszolút tabu a tyúkok számára. A zöld burgonya, az avokádó, a citrusfélék héja, a póréhagyma, a hagyma, az éretlen paradicsom és a rebarbara is káros számukra. Különös figyelmet kell fordítani a penészes ételekre, amelyeket teljesen ki kell zárni az étrendjükből.

Ha úgy dönt, hogy húst ad a tyúkok étrendjéhez, győződjön meg arról, hogy az sózatlan és friss. Másrészt a tyúkok nagyra értékelik a héjat, amely biztosítja számukra az erős ízületekhez és az egészséges tojáshéjhoz szükséges kalciumot.

A nem megfelelő ételek kerülése mellett fontos a tyúkok étrendjének változatosságára is ügyelni. A zöldségek, gabonafélék és sok víz belefoglalása biztosítja, hogy csirkék nemcsak egészségesek, hanem boldogok is.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche