Hogyan kell megfelelően főzni a kolbászt vízben, hogy ne repedjenek meg? Sokan hibáznak

A kolbász vízben melegítése triviális feladatnak tűnhet, amelyet bárki elvégezhet. De a látszat csal. Sokan alapvető hibát követnek el a kolbászfőzés során. Az eredmény tört kolbász, amely elvesztette természetes lédússágát. Tehát hogyan kell megfelelően melegíteni a kolbászt vízben, hogy ne repedjenek meg? Tartsa be a következő szabályokat.

Annak érdekében, hogy a kolbászok ne repedjenek meg és megőrizzék lédússágukat, elengedhetetlen a főzés módja. Pontosabban ne főzzük meg a kolbászt, hanem csak melegítsük. Forró vízben szétrobbantak. Tehát hogyan kell eljárni a kolbász melegítésekor?

  1. Készítsünk elő egy edényt fedővel, öntsünk bele vizet a kolbászok magasságába, és tegyük az edényt a tűzhelyre.
  2. A kolbászokat az edényben lévő langyos vízbe tesszük. Lassan melegítsük fel a vizet éppen forráspontig. De mint rámutattunk, sokkal jobb, ha nem forraljuk fel a vizet.
  3. Ha úgy érzi, hogy az edényben lévő víz közeledik a forrásponthoz, állítsa le a tűzhelyet alacsony szintre.
  4. A kolbászokat 80-85 Celsius fokos vízben 5-10 percig melegítjük, majd tányérra rakhatjuk.

A fent említett eljárás, hogyan kell megfelelően melegíteni a kolbászt vízben, garantálja, hogy a kolbász gyönyörűen túlmelegszik, lédús és biztosan nem reped meg. Ha ezután tányéron tálalod, száz százalékos lesz az élvezeted ebben a finomságban.

Mire kell figyelni? Melegítés közben ne szúrjuk meg a kolbászt villával

Sokan kolbászfőzés közben villával megbökve ellenőrizzük, hogy elkészült-e. És ez egy másik hiba. Soha ne szúrjuk meg a kolbászt villával melegítés közben, mert újra megrepedhetnek. Akkor sem szurkáld meg villával, ha kész a kolbász, hogy tányéron tálald. A kolbászokat jobb (villával vagy más konyhai eszközzel) felvágni, és így tányérra tenni.

Tippek, hogyan távolítsuk el egyszerűen a műbélt a kolbászról és hogyan távolítsuk el a kolbászokat

Melegítetted a kolbászt vízben mesterséges burkolatban, és most a lehető legkönnyebben le kell szedned? Könnyedén megszabadulhat a kolbászról a műburkolóanyagtól, ha a forró vízből való kiemelés után azonnal meghámozzuk. Abban a pillanatban, amikor a kolbászt csak kicsit is kihűlni hagyja, valószínűleg akaratlanul is lehúzza a húst a kolbászról a béléssel együtt.

És mi a helyzet a kolbász levetkőzésével? Ami a klasszikus vetkőzős kolbászokat illeti, természetesen húzzuk le róluk a műanyagot, mielőtt vízben hevítjük őket.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche