Hogyan kell megfelelően szellőztetni egy lakást vagy házat, és miért fontos

Szeretnél egy friss levegővel teli otthonban élni, de nem tudod, hogyan? Egyáltalán minek foglalkozni a szellőztetéssel? A következő cikkben bemutatunk Önnek egy lakás vagy ház szellőztetésének számos módját, és azt, hogy miért olyan fontos ez az Ön számára. Vegyél levegőt, tessék!

Nyissa ki az ablakot, és engedjen szabad kezet otthonának – és tüdejének! Mivel a legtöbben a nap jelentős részét zárt térben töltjük, itt az ideje, hogy a szellőztetésre fordítsuk a megérdemelt figyelmet. A szellőztetés sokkal többet kínál, mint egy kellemes illat; erősíti egészségét, javítja a koncentrációt és talán még néhány koronát is megtakarít az energián.

Miért fontos a szellőztetés?

A szellőztetésnek több oka is van. Először is, a nem szellőztetett levegő gyakran tele van baktériumokkal, vírusokkal, penészgombákkal és allergénekkel, ami tökéletes recept a betegségekre és a kellemetlen érzésekre. Másodszor, egyre több tanulmány bizonyítja, hogy a levegő minősége közvetlen hatással van mentális egészségünkre. Úgy érzed, hogy ma valami „nem stimmel” számodra? Próbáld megváltoztatni a levegőt a szobában, és nézd meg, milyen hirtelen tudsz lélegezni és jobban gondolkodni!

Hogyan kell megfelelően szellőztetni?

Nem kell szakértőnek lenned, ha a megfelelő technikáról van szó. Arról van szó, hogy megtaláljuk a megfelelő kompromisszumot a hatékonyság és a kényelem között. A rövid távú, intenzív szellőztetés (kb. 5-10 perc) teljesen nyitott ablakokkal sokszor hatékonyabb, mint az egész napos szellőztetés félig zárt ablakokkal. Ha kint hideg van, vannak, akik egyáltalán nem szellőznek, ami nagy hiba. Csak néhány perc, és kész.

Apró tippek és trükkök

Mindig több helyiségben egyszerre szellőztessünk, hogy jobban keringhessen a levegő. Télen a szellőztetés előtt kapcsolja ki a fűtést, hogy elkerülje a felesleges energiafelhasználást. Ügyeljen a páratartalomra. A túl száraz levegő légúti irritációt okozhat, míg a túl nedves levegő elősegítheti a penészgombák növekedését.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche