Hogyan kell megfelelően tárolni az almát, hogy ne fakuljon ki

Az alma tovább marad friss, ha hűvös környezetben, például hűtőszekrényben vagy hűvös pincében tárolják. A hőmérséklet 0 és 4 Celsius fok közötti tartása segít megőrizni természetes állagukat és ízüket.

Egyes gyümölcsök érett állapotban etiléngázt szabadítanak fel, ami felgyorsítja a szomszédos gyümölcsök és zöldségek érési folyamatát. A gyors hervadás elkerülése érdekében az almát az etilént termelő gyümölcsöktől, például banántól, őszibaracktól és paradicsomtól elkülönítve tárolja.

A levegő keringése elengedhetetlen az alma frissen tartásához. A nedvesség felhalmozódásának elkerülése érdekében használjon perforált zacskókat, vagy tárolja őket lazán egy kosárban. Ne zárja be az almát lezárt műanyag zacskóba, mert ez megromlik.

Rendszeresen ellenőrizze a tárolt almát, és távolítsa el a rothadás jeleit. Így megakadályozza a penész és a baktériumok terjedését.

A különböző almafajták kiváló eltarthatósággal rendelkeznek. Az összes alma idő előtti hervadásának elkerülése érdekében tartsa külön őket. Tehát még akkor is, ha az egyik fajta fonnyadni kezd, a többi gyümölcsöt ez nem érinti, így minden fajtát a legjobban élvezhet.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche