Hogyan kell megfelelően tisztítani a kutya fülét?

A fülek tisztán tartása a kutyagondozás szerves része. A tisztítási igények közötti különbségek jelentősek – míg egyes kutyáknak csak időnkénti fültisztításra van szükségük, addig másoknak rendszeresebb odafigyelést igényelnek. Szóval hogyan kell csinálni?

A fültisztító szerek kiválasztásánál fontos, hogy azokra a termékekre összpontosítsunk, amelyeket kifejezetten a házi kedvencek igényeire terveztek. Ezek a termékek nem tartalmazhatnak semmilyen irritáló anyagot, például alkoholt vagy hidrogén-peroxidot. Készítsen elő jutalomért vattapamacsot, csipeszt, törülközőt és valamit.

A tényleges tisztítás előtt alaposan ellenőrizni kell kutyája fülét. Ha bőrpírt, gyulladást vagy szagot észlel, forduljon állatorvosához. Ha minden rendben van, folytathatja a kiválasztott tisztítószeren található utasítások szerint.

Kezdje az eljárást úgy, hogy leültette a kutyát, és megkóstolhatja a finomságot. Hagyja, hogy megszagolja az üveg mosószert is. Ezután tartsa a fület függőleges helyzetben, és óvatosan töltse meg a hallójáratot a tisztítóoldattal. Az oldat felvitele után finoman masszírozza be a fület, hogy a szer mélyebben behatoljon a hallójáratba. A masszázs után hagyja, hogy a kutya megrázza a fejét, hogy eltávolítsa a felesleges oldatot. Végül törölje le a fül látható részét egy vattacsomóval.

A tisztítás gyakorisága a fajtától és a kutya fülének szerkezetétől függ. A rövid fülű és kevésbé szőrű kutyákat ritkábban kell tisztítani, míg a hosszú fülű vagy vastag fülű szőrű kutyákat rendszeresebb ellenőrzésre és tisztításra van szükség, legalább kéthetente egyszer.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche