Hogyan kell megfelelően tisztítani a matracot – trükkök és tippek

Aligha tiltakozik valaki, ha azt mondjuk, hogy az alvás az egyik legjobb dolog. A matracainkra és ágyainkra támaszkodunk, hogy tiszta és kényelmes pihenőhelyet biztosítsanak számunkra. De mi történik, ha a matrac már nem olyan tiszta, mint amikor megvettük? Hogyan lehet megszabadulni a poratkától és más allergénektől, amelyek zavarják az alvást? És milyen rutin karbantartásra van szüksége egy matracnak? Ezekre és még sok más kérdésre megtalálja a választ a következő sorokban.

Mit kell tennie naponta, hetente és havonta, hogy a matrac tiszta legyen?

Mindenekelőtt takarja le a matracot, hogy megvédje, és hosszabbítsa meg a tisztítások közötti időt. Fontolja meg a matrachuzat vásárlását, hogy megvédje a felületét. Válasszon egy mosható huzatot, amely könnyen eltávolítható és visszahelyezhető. Egyes huzatokat úgy terveztek, hogy csökkentsék a poratka-allergiát és csökkentsék a matrac tisztításának szükségességét.

Hetente cserélje ki az ágyneműt. A tiszta ágynemű megvédi a matrachuzatot, ami viszont megvédi a matracot a szennyeződéstől.
A matracot érdemes havonta legalább egyszer kiporszívózni.

Foltok és egyéb szennyeződések

Ha folt jelenik meg, vagy kiönt valamit a matracon, célszerű azonnal eltávolítani és kimosni az összes ágyneműt, beleértve a matrac fedőjét is. Ha a matrac felülete piszkos, próbáljon meg kárpittisztítót használni. Az utasítások pontos követésével megoldja a problémát.

Valóban 6 havonta meg kell fordítani a matracokat?

Korábban nagyon elterjedt gyakorlat volt, hogy a matracot 6 havonta megfordították az egyenletes kopás érdekében. Ez különösen fontos, ha csak egy ember alszik az ágyban, vagy jelentős a méretkülönbség az ágypartnerek között. De sok ágynak már van olyan felépítése, amely miatt a matrac megfordítása nem túl jó megoldás. Ellenőrizheti a gyártó utasításait, de ha a matracnak van párnázott teteje, vagy speciális fej- és lábterületei vannak, akkor nem szabad megfordítani.

Mennyi egy matrac élettartama?

Nagyon nehéz megjósolni, hogy egy matrac mennyi ideig fog tartani a matracok különböző típusai és építési módjai miatt. A legtöbb matrac élettartama 8-10 év. Bár egyes csúcsminőségű matracokra akár 25 év minőségi garancia is vonatkozik.

Ha a matraca kezd úgy kinézni, mintha szebb napokat látott volna. Ha pedig egyre nagyobb merevséget és fájdalmat tapasztal elalvás után, ideje lehet új matrac után nézni. Ha álmaimatracát keresi, nézze meg Mebeli Videnov különlegességét. A vitathatatlan minőség mellett matracaik elképesztő kényelméről is híresek. A típusok és méretek gazdag választékával a Mebeli Videnovnál megtalálja az Önnek és igényeinek megfelelő matracot. Az aktuális ajánlatokról többet megtudhat.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche