Hogyan kerüljük el a konyhában képződő nedvességet?

Az Igrasia otthonunk minden olyan helyén megjelenhet, ahol túlzott nedvesség van, és ennek a szövődménynek a megjelenésében gyakran nagy szerepe van bizonyos napi tevékenységeknek.

Valódi veszély az otthonában – a túlzott páratartalom

A benti ruhaszárítás, az általunk elkészített ételekből kiáramló gőz, vagy a zuhanyozás után keletkező páralecsapódás nyilvánvalóan befolyásolja a helyiségek nedvességtartalmát. A fürdő vagy egy speciális festék hatékonyan védi a felületeket sajátos tulajdonságaik révén, mint például a nedvességállóság, a magas hőmérséklet és a vízzel való közvetlen érintkezés. Ami a tapétát illeti, olyan anyagot válasszon, amely tökéletesen tapad az ilyen környezethez, például üvegszál, vinil, öntapadó vagy mosható.

A vízvezeték szerelvények vagy a mosógépek a nedvesség további okai lehetnek, ha hibásan működnek, és vízszivárgást okoznak otthona különböző sarkaiban. Ez idővel penészképződéshez vezet, ami nagyon káros az egészségünkre. Az allergiás reakciók e veszélyes spórák belélegzésével felerősödnek, és akár súlyos légzőrendszeri válsághoz is vezethetnek, különösen a régebbi állapotok hátterében. Nehézségek adódhatnak akkor is, ha véletlenül megérintjük vagy belélegzjük, és az ekcéma és a bőrviszketés csak néhány az ilyen helyzetekben valószínűsíthető mellékhatások közül. Ha egy épület fából készült, a magas páratartalom komoly problémát jelenthet. Fokozatosan tönkreteszi, amíg el nem rothad, és a szerkezet összeomlásának veszélye küszöbön áll.

Hogyan tisztítsa meg a nedvességet, amely már beszivárgott a falakba?

Vannak helyzetek, amikor a foltok a semmiből jelennek meg, és nem vesszük észre, hol van a probléma forrása. A vízvezeték vagy a tető további ellenőrzésére van szükség, különösen akkor, ha otthon élünk, vagy végső esetben fel kell kérni egy felhatalmazott ellenőrt, aki felderíti, honnan jön a víz beszivárgása a falba. Nem kell szakembert hívnia, ha az érintett rész kicsi, és nem hatolt be mélyen a falazatba. Az első lépés az érintett felület alapos szárítása. Ezt úgy teheti meg, hogy ventilátorokat helyez a folt közelébe, amíg az teljesen meg nem szárad, és el nem távolítja a nedvességet.

Miután eltávolította az összes nyomot, bármelyik lehetőséget kiválaszthatja a terület frissítésére, akár egy . Elengedhetetlen, hogy vastagabb állagú legyen, esetleg vinilből készüljön, hogy tartós és mosható legyen.

Hogyan akadályozod meg, hogy megjelenjen?

Minden otthonban a levegőt megfelelően szellőztetni kell, és a hőmérsékletnek mindig állandónak kell lennie. Nagyon fontos az alapos szellőztetés az ablakok kinyitásával, mert ez elősegíti a légáramlást, különösen, ha kint meleg van és a napfény behatol. A légkondicionáló biztosítja a helyiség hatékony fűtését és megvédi a nedvességtől. A ventilátor is jó alternatíva mindaddig, amíg olyan helyekre van elhelyezve, ahol páralecsapódás jelei vannak.

Ha tudja, hogy vannak olyan helyiségei, ahol magas a páratartalom, a párátlanító felszerelése mindenképpen megoldja a helyzetet. Tekintse meg a műszaki adatokat, és válassza ki a megfelelő eszközt a lefedettség és az Önt érdeklő funkciók szempontjából. A szárítószerek vagy a nedvszívó anyagok tökéletes megoldást jelentenek arra, hogy megóvják a különféle tárgyakat tárolt bútorokat a sérülésektől. Egy másik tipp, amely segít a felületek szárításában, hogy mindig szellőztesse ki azokat az ajtók kinyitásával.

Ma már innovatív anyagokat és érdekes textúrákat használhat, amelyek a nedvesség tekintetében nyújtott fokozott védelem mellett esztétikai szempontból is nagy pluszt hoznak a térbe.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche