Hogyan készítsünk őszibarack jeges teát. A recept, ami percek alatt elkészül

A jégtea definíció szerint a forró napok itala. Ez egy frissítő és frissítő ital, amelyet infúziós és hűtött teából készítenek, általában jégen szolgálják fel, és gyakran cukorral vagy mesterséges édesítőszerekkel édesítik. Legtöbbször különféle gyümölccsel ízesítik, a legnépszerűbb változatok az őszibarack, citrom, málna vagy mangó. Még ha hozzászokott is, hogy palackozva vásárolja meg, fedezze fel, hogyan készíthet őszibarack jeges teát otthon.

Az őszibarack jégtea otthoni elkészítéséhez gyümölcsszirupot / Shutterstockot kell készítenie

A jeges tea alapanyaga a tea. A leggyakrabban használt teafajták a fekete tea és a zöld tea. Leveleiket forró vízbe öntik, majd a teát lehűtik. Ezután édesítjük, hozzáadjuk a gyümölcsöt és a jeget.

A jeges tea lehet édesített vagy cukrozatlan, az Ön preferenciáitól függően. A cukor a leggyakrabban használt édesítőszer, de a méztől a mesterséges édesítőszerekig bármit használhatsz.

Az Ice Tea klasszikus változata mellett léteznek szénsavas változatok is, melyeket szén-dioxiddal dúsítanak, hogy pezsgő jelleget kölcsönözzenek nekik.

Őszibarack, a jeges tea legaromásabb kiegészítője

Ha otthon szeretne jeges teát készíteni, hogy jobban tudja ellenőrizni a felhasznált összetevőket, készíthet őszibarack jégteát. Ezek a gyümölcsök elég édesek, nem kell hozzá cukrot vagy egyéb édesítőszert adni. Az őszibarack virágos, édes-fanyar és finom íze miatt népszerű választás.

A barack jeges tea elkészítésének legegyszerűbb módja otthon a barackszirup elkészítése. Mindössze annyit kell tennie, hogy felforralja a vizet, az őszibarackot és az opcionális cukrot egy serpenyőben.

Forraljuk fel a keveréket, miközben keverjük a gyümölcsöt, hogy eloszlassa az édes ízét. Ha cukrot használ, hagyja feloldódni, majd vegye le az edényt a tűzről, fedje le, és hagyja állni 30 percig.

Közben lefőzheti és elkészítheti a teát, és hagyja kihűlni, amíg készen áll a baracksziruppal való tálalásra.

Próbáld ki és. Téli kamrába tökéletes.

Miért készítsünk őszibarack jeges teát otthon?

Az egyik legnagyobb előnye, ha otthon készíti el őszibarack jeges teáját, hogy az italt ízlése szerint alakíthatja. Ebben az esetben Ön dönti el, hogy pontosan mivel akarja édesíteni a szirupot. Hagyományosan fehér cukrot használnak, de választhatsz barna cukrot is a karamellosabb íz érdekében.

Akár édesítőszert is választhatsz, ha alacsony szénhidráttartalmúra vágysz. Az őszibarackszirup édesítésének természetes lehetőségei közé tartozik a szerzetes gyümölcs. Ne feledje, hogy ezek használata befolyásolhatja a szirup állagát és vastagságát.

Ez akkor is igaz, ha nem használunk sem cukrot, sem édesítőszert. Ebben az esetben tovább kell forralni a levet, ha azt szeretnénk, hogy jobban besűrűsödjön.

Ezenkívül vaníliakivonatot vagy mentaleveleket is adhatunk a serpenyőbe, miközben a szirup forr. A végén kinyomkodhatjuk is, hogy összetettebb ízt kapjunk. Ezenkívül az őszibarackszirupot közvetlenül a jeges tea tálalásakor adhatja hozzá, így nagyobb szabadságot élvezhet.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche