Hogyan készítsünk tiszta húslevest: Nagymama volt egy csodálatos trükk, néhány csepp jól ismert italból

A sűrű húsleves finomság. Ha húst, friss zöldségeket és házi tésztát vagy morzsát adsz hozzá, akkor kevesen tudják legyőzni. A leves színe azonban ronthatja a benyomást, néha megesik, hogy hiába csinálunk mindent jól, nem marad gyönyörűen tiszta, hanem zavarossá válik. Nagyanyáinknak volt egy egyszerű trükkje, hogy kiszabaduljanak ebből a zűrzavarból, próbáljátok ki Ön is.

Első választás a tojásfehérje

Forrás: Youtube

A tojásfehérje valóban olyan, mint a varázslat. Segítenek a legzavarosabb húsleves tisztításában is. De ha nem akarsz tojással dolgozni, vagy nincs, mert használtad, például házi tészta elkészítésekor, van egy másik trükkünk is.

Hagyma a gyönyörű színért

A hagyma csodálatosan gazdag színt ad a levesnek. Hiszen az alapítványé. A húsleves következő elkészítésekor ne pucoljuk meg a sárgahagymát, csak alaposan mossuk meg. A héj színt enged a húslevesbe, és gyönyörűen sárgás lesz. A szín erősségét még jobban kiemelheti, ha a héját kissé megpirítjuk és a hagymát karamellizáljuk. Ezután a levesben hagyjuk felforrni. De ügyeljünk arra, hogy ne főzzünk túl sok hagymát, édes, kissé megváltoztathatja a leves ízét.

Milyen vizet öntözni?

A húslevest gyakorlatilag bármilyen húsból elkészítheted. A fazékban lévő húst mindig leöntjük hideg vízzel, és lassan felforraljuk. A már említett hazai csirke állandó és igazi csemege. A kacsaleves azonban remek ízű és jellegzetes is. A marhafarkból erős húsleves is lesz. Egy szokatlan ízű, de tele van kollagénnel, hogy támogassa az ízületeket, egy nagyszerű sertéscomb húsleves.

Nagyanyáink elfeledett trükkje

Ez a trükk valószínűleg meglep, de tiszta színt kap a húsleves, ha hozzáadunk egy teáskanál vodkát. Igen, az alkoholra gondolunk. Keverjük fel a levest, és hagyjuk újra felforrni, hogy az alkohol elpárologjon, és a vodka aroma ne maradjon meg a levesben.

kapcsolódó cikkek

Források: ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche