Hogyan lehet a vaj a hűtőből azonnal kenhető? Csak egy közönséges pohár víz

Téged is idegesít a szilárd vaj, amit nem tudsz megkenni a reggeli kenyeredre? Ez a probléma akkor is bosszantó, ha úgy döntesz, hogy gyorsan sütesz valamit, és a recepthez puha vajra van szükséged. Ha elfelejted előzetesen kivenni a hűtőből, használj egy olyan kütyüt, amivel pillanatok alatt elérheted a kívánt állagot.

A vizespohár trükk

Ha azt szeretnéd, hogy a vajad hamarosan puha legyen, használj egy hagyományos üvegedényt, amibe belefér. Töltsd meg vízzel, de mindig csak forró vízzel. Használhatod a vízforralóból a tea vagy kávé kiöntése után megmaradt vizet.

Hagyd egy ideig a pohárban, hogy megfelelően felmelegedjen. Közben a felbontott vajat tegye egy tányérra. Ezután öntsük ki a forró vizet az üvegből, és alulról felfelé fedjük be vele a vajat. Használhatsz egy üvegtálat is. Körülbelül 2 perc múlva elkezdheted vágni a vajat, és szépen szét fog terülni.

Melegített kés

Egy másik praktikus módszer, amelyet a megszilárdult vajon alkalmazhatunk, ha egy éles kést felmelegítünk. Használat előtt néhány percre mártsuk forró vízbe. Ezután vágja vele a vajat kisebb kockákra. Minél kisebbek, annál gyorsabban fognak tovább puhulni. Minden egyes vágás előtt melegítse fel a kést.

Reszelő vagy hámozó

A reszelő használata szintén nagyon népszerű módja a vaj megpuhításának. Használat előtt egyszerűen reszelje a vajat finom reszelékké. Hasonló módon használhat hámozót is, hogy vékony szeleteket készítsen.

Ezután hagyja a vajat néhány percig szobahőmérsékleten pihenni. A fánkokat közvetlenül egy szelet kenyérre vagy bagettre is teheted, és egy idő után a szokásos módon kenheted meg őket.

Tekerje ki a vajat

A megszilárdult vajat is ki lehet hengerelni. Helyezze két egyforma méretű sütőpapír közé, és egy süteményhenger segítségével tekerje vékony palacsintává. A vajat a papíron keresztül a kezünkkel még mindkét oldalon átmelegíthetjük. Egy pillanat múlva éppen megfelelő lesz a felhasználáshoz.

Tipp a végére

Amit feltétlenül kerülj, ha vajat lágyítasz, az mindenképpen a mikrohullámú sütő használata. Bár ezt a megoldást kínálják, nem megfelelő. A vajat egyenlőtlenül melegíti fel, ezért gyakran részben megolvadt vajat eredményez.

Kapcsolódó cikkek

www.irecept.cz, www.nasdum.cz, www.apetitonline.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche