Kíváncsi, hogyan kapcsolhatja téli üzemmódba az ablakokat? A PVCu modellek rendelkeznek egy olyan funkcióval, amellyel szabályozhatjuk a tömítési nyomást, csökkentve ezzel a fűtésszámlát. Elmondjuk, hogyan kell ezt megtenni.

A helyiség levegőjének hőmérséklete nagyban függ az ablakrendszer tömítettségétől. A korai beállítás lehetővé teszi, hogy minden helyiségben a legkényelmesebb körülményeket teremtse meg. A téli helyzetben lévő ablakok megakadályozzák a hideg behatolását a külvilágba. A nyári állás viszont aktív légáramlást biztosít.

PVC ablakok normál, nyári és téli üzemmódja. Mi az?

A modern PVC-ablakok üzemmódját az határozza meg, hogy a szárnyat milyen erővel nyomják a kerethez. Ez lehet:

  • Standard, amelyben a szárnynak a tömítőanyag számára optimális középnyomású helyzete van. Az ablakrendszer télen és nyáron egyaránt hatékonyan működik. Az excenter középső helyzetben van.
  • Télen. Az ajtólap lehető legszorosabb illeszkedése az ajtókerethez biztosított. A PVC ablakok téli pozíciója lehetővé teszi, hogy a ház hatékonyabban tartsa meg a hőt.
  • Nyáron. A szárny kevésbé szorosan van rögzítve. A levegő szabadon keringhet, és mikroszellőztető hatást biztosít. Ez a meleg évszakban kényelmes körülményeket teremt a lakásban.

Hogyan lehet az ablakokat téli üzemmódba kapcsolni? Nagyon egyszerű

Az ablakrendszer beállításával a szárnynyomás mértéke megváltozik. Ennek eredményeként csökken a tömítések és a kötőelemek kopásának mértéke és üteme. A modern PVC ablakok általában nyári és téli üzemmódú mechanizmussal vannak felszerelve. Ez utóbbi során a szárnyat erősebben nyomják a kerethez, ezáltal visszahúzva az ablakot és csökkentve a ház hőveszteségét.

Ez hatással lehet a fűtési költségekre. Csak keresse meg a csavart az ablakszárnyban, és ellenőrizze a helyzetét a tömítéssel szemben.. A vastagabb oldal téli üzemmódot, a keskenyebb oldal pedig nyári üzemmódot jelent. Ha az ablakokat nyári üzemmódból téli üzemmódba akarjuk kapcsolni, akkor szükségünk lesz egy speciális billentyűre, amely lehetővé teszi ezt a feladatot. Gyakran azonban elég egy közönséges csavarhúzó vagy fogó használata.

  1. Kezdje el a fémcsavar megkeresésével a szárnyban.
  2. Akkor 90 fokkal elforgatjuk (az óramutató járásával megegyező irányban), és kész.
  3. Tavasszal, ha vissza akar térni a nyári üzemmódba, ismételje meg a csavar ellentétes irányba (balra) történő elfordításával.

Kapcsolódó cikkek:

Sláger a kommunista korszakból 2 euróért. Mindenkinek volt a gyógyszeres szekrényében. Botox nélkül simítja a ráncokat és göndöríti a szemet.

Béleld ki a lefolyót egy darab alufóliával. Ezt a trükköt mindenkinek ismernie kell