Hogyan lehet elkerülni és gyógyítani a hüvelyi gombás fertőzést

A hüvelyi candidiasis az egyik leggyakoribb fertőzés, amely a női nemi szerveket érinti. Nagyon gyakori rendellenesség a fogamzóképes korú nők körében, és sok esetben az élet során többször is előfordul. Hogy ötletet adjunk, a nők közel 75%-a legalább egyszer szenved ettől.

A hüvelyi candidiasis nem veszélyes, de elég bosszantó betegség, melynek tünetei közé tartozik a viszketés és az égő érzés a környéken.

Mi a hüvelyi candidiasis

Ez a Candida Albicans nevű gomba által okozott hüvelyi fertőzés. A hüvelyi candidiasist gyakran összekeverik a vaginizmussal, de semmi köze hozzá, mivel nem bármilyen típusú fertőzésről van szó.

A hüvelyi candidiasis fő tünetei

Nagyon fontos számunkra Egészség fenntartani a , de ha mindennek ellenére candidiasist kapunk, akkor ezek a tünetek még jóval azután jelentkeznek, hogy a gomba elszaporodott a nyálkahártyán:

 • Viszkető nagyon bosszantó.
 • Növelése hüvelyi folyás.
 • Fehéres váladék megjelenése.
 • piros foltok a bőrön, amelyek a combra, a fenékre és még a hát tövére is kiterjednek.
 • bél irritáció.
 • Izom fájdalom széles körben elterjedt.
 • Vágya vegyen édességet. Ő Candida Albicans Általában egyszerű szénhidrátokkal táplálkozik, így amikor szükségét érzi ezeknek az anyagoknak, a Candida Albicans elkezd elpusztulni, és olyan méreganyagokat bocsát ki, amelyek az érintett személy központi idegrendszerére hatnak, oly módon, hogy az édesség fogyasztását ösztönzi.

Általában a menstruáció előtti héten a tünetek akutabbá válnak.

Megjegyzendő, hogy ha úgy gondolja, hogy ezektől a tünetektől szenved, figyelembe kell vennie, hogy megfertőzheti szexuális partnerét, mivel ez az egyik szexuális úton terjedő betegségek leggyakrabban továbbított szexelni . Férfiaknál a Candida Albicans gomba jelenléte általában tünetmentes, de néha gyulladás és kiütés jelentkezhet a makk bőrén, valamint intenzív égés.

Okok, amelyek miatt a hüvelyi candidiasis gomba általában elszaporodik

Ki kell derítenünk, hogy melyek azok a fő kockázati tényezők, amelyek a Candida Albicans gomba kóros elszaporodását elősegítik:

 • Cukorbetegségben szenved.
 • Legyen cukorban és/vagy élesztőben gazdag étrend.
 • Agresszív mosószerek használata korábbi ruhákhoz.
 • Szűk nadrág gyakori használata.
 • Szintetikus szálú fehérnemű használata.
 • Gyakori strandok és/vagy úszómedencék.
 • Tart .

Hüvelyi candidiasis terhesség alatt

A Candida Albicans fertőzések nagyon gyakoriak terhes nőknél, a fellépő hormonális változások miatt, mivel ezek a nyálkahártya összetételének változásában tükröződnek, amely cukrosabbá válik, és eltérő pH-értékkel rendelkezik. A terhesség szakaszában a második trimeszter a leginkább érintett.

A kezelés számos olyan gyógyszer felírásával végezhető, amelyek terhesség alatt is teljesen biztonságosak, és szerencsére a fertőzés sem az anyának, sem a magzatnak nem okoz szövődményeket.

Hüvelyi candidiasis kezelése

Abban a pillanatban, amikor azt gyanítjuk, hogy candidiasis gombával fertőződhettünk meg, meg kell tennünk menni az orvoshoz hogy felállítsuk a diagnózist és igazoljuk vagy sem gyanúnkat.

A candidiasis kezelésének különböző módjai vannak, a fertőzés súlyosságától függően az orvos dönti el, melyik a legmegfelelőbb. Általában amikor orvoshoz megyünk, hüvelyfolyadék mintát vesznek, és tenyésztést végeznek, hogy megállapítsák, mi okozza a fertőzést. A kezelés történhet hüvelykúpokkal vagy gombaellenes krémekkel.. Ismétlődő fertőzések esetén a kezelést általában szájon át adják, bár a kisebb vagy közepesen súlyos fertőzések egyetlen orális adaggal is kezelhetők.

Hogyan lehet megelőzni a hüvelyi candidiasist

A hüvelyi candidiasis megelőzése érdekében elengedhetetlen a fenntartása Párkapcsolatok val vel fogamzásgátlók, ahol szintén elkerüljük . Az intim higiéniára is maximálisan oda kell figyelnünk, lehetőleg a női intim területre speciális gélekkel. Fontos, hogy közösülés és vizelés után le kell mosni. Végül az is hasznos, ha pamut alsóneműt viselünk, kerüljük a nylont és a mikroszálas anyagokat, valamint a szűk ruházatot.

Azt is figyelembe kell venni, hogy amikor egy nő elkezdi, akkor a hormonok csökkenése miatt hajlamos elkapni ezt a betegséget.

Ha a fertőzések visszatérnek, fontos táplálás és kövessenek néhányat napidíj Korlátozza a cukor, az alkohol, a tej és a tejtermékek fogyasztását.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche