Hogyan lehet eltüntetni a cellulitist és a narancsbőrt

A narancsbőr megszüntetése nem egyszerű, főleg ha mozgásszegény életmódot és helytelen étrendet követünk. Vannak olyan kezelések, amelyek kombinálva megfelelő táplálkozás és egy jó mediterrán étrend és némi fizikai aktivitás, segíthet a cellulitisz megszüntetésében és vigyázzunk egészségünkre általában.

Soha nem szabad elfelejtenünk, a májunk felelős az elfogyasztott élelmiszerek anyagcseréjéért, ez időről időre fontos.

Mi a cellulit és milyen típusai vannak?

A cellulit a bőr legfelszínibb rétegében felhalmozódó zsír, amely a bőrnek a narancshéjhoz hasonló érdes megjelenésű. , segíthet megszüntetni.

A cellulitisznek három fokozata van:

  • Lágy cellulit: Ez a fajta cellulit a legelterjedtebb. Jellemzője a petyhüdt bőr, konzisztencia nélkül. A cellulitisz legkönnyebben eltüntethető fajtája, Általában a fenékben és a lábakban található, és általában 40 éves kor után jelenik meg.
  • kemény cellulit: a bőr keménynek tűnik, és nincs rugalmassága. Normális esetben, ha nyomást gyakorolunk az adott területre, az fájni fog, és azt is észrevesszük, hogy a bőr érdes lesz.
  • Szklerotikus cellulitisz: Ez a fajta narancsbőr csak a lábakban jelenik meg, és általában folyadékvisszatartási és/vagy keringési problémák miatt jelentkezik.

Tippek a cellulitisz megjelenésének elkerülésére

  • Sportolni: A narancsbőr megjelenésének egyik leggyakoribb oka az ülő életmód, ezért az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a narancsbőr megjelenésének megelőzésére. A rendszeres testmozgás amellett, hogy jótékony hatással van az egészségünkre, javítja a keringést, hogy az izmok tónusosak legyenek és megakadályozzák a zsír felhalmozódását.
  • Használjon cellulit elleni krémeket: Ha még nincs narancsbőrünk, vagy ha lágy narancsbőrünk van, akkor a krémek használata nagyon pozitív lehet, és javulást fogunk észrevenni.
  • A legjobb önsegítés: radikálisan.

Kezelések a cellulitisz megszüntetésére

Ha gyorsabban szeretnénk megszabadulni a narancsbőrtől, kombinálhatjuk a jó étkezési szokások és testmozgás az alábbi kezelések bármelyikével:

Mezoterápia

Ez egy olyan kezelés, folyékony oldat befecskendezése a szubkután rétegbe, hol található a narancsbőr, amit el akarunk tüntetni.

Más alkalmazásai is vannak, mint pl izom- és érrendszeri állapotok kezelésérea bőr öregedésének kezelésére vagy a fogyás elősegítésére általában elsősorban a narancsbőr eltüntetésére használják, és az eredmény a harmadik ülésen lesz látható.

Pressoterápia

Ez a kezelés nagyon sikeres, mivel alacsony költséggel jár, és az elért eredmények nagyon előnyösek. Nemcsak a cellulitisz csökkentését szolgálja, hanem javítja a keringést, a nyirokrendszert és általában javítja lábaink állapotát.

Megszerezni A legjobb eredmény elérése érdekében legalább 8 alkalom elvégzése javasolt.. Általában az egyes ülések időtartama 30 és 50 perc között van. A minimum heti 2-3 alkalom, különösen az elején.

Nem megfelelő kezelés a varikózisos vénákban szenvedők számára, szívelégtelenség vagy perifériás artériás elégtelenség. Ha csak az a cél, hogy megszabaduljon a narancsbőrtől, a legjobb, ha ezt a kezelést egy másikkal együtt alkalmazza. A különbség tehetetlen lehet, ha mezoterápiával kezeljük magunkat, és hetente néhány alkalommal pressoterápiát is végzünk.

Kavitáció

A kavitáció a zsírsejt pusztulását okozza, a túlnyomás hatására a sejthártya megreped, a zsír pedig folyékony anyaggá alakul, amely a nyirokrendszeren és a vizelettel távozik.

Ezt a kezelést a sebészeti zsírleszívás alternatívájaként alkalmazzákmert kevésbé agresszív és kényelmesebb, a harmadik alkalomtól kiváló eredménnyel csökkenti a narancsbőrt is, és a hatása hosszan tartó.

Karboxiterápia

ben áll szén-dioxid beszivárgást végezni a bőr alattnagyobb oxigenizációt ér el a kezelt területen, javítja a keringést és a zsírcsökkentést.

A karboxiterápiával felveheti a harcot a cellulitisz és a lokalizált zsírok ellen, valamint csökkentheti a petyhüdtséget. Az ideális, ha legalább öt ülésen veszünk részt.

Otthoni gyógymódok cellulit ellen

Lehet, hogy nincs költségvetésünk a kezelésekre. Ilyen esetekben a legjobb az otthoni narancsbőr elleni gyógymódot választani. Azt tanácsoljuk, hogy először készítsünk egyet.

Joghurt és kávé narancsbőr ellen

Szükségünk van cukor nélküli natúr joghurtra, őrölt kávéra és műanyag fóliára.

Egy tálban Három evőkanál joghurtot összekeverünk három evőkanál kávéval. Ha már nagyon homogén a keverék, körkörös masszázzsal kell felvinni a kezelendő területre. Következő, A kezelt területet becsomagoljuk műanyag fóliával, és várunk 20-30 percet. Végül zuhanyozunk, hogy eltávolítsuk a házi krémet, de fontos, hogy körkörös masszírozással távolítsuk el.

Jelentkezés ezt a házi módszert Heti 3 napon, körülbelül egy hónap múlva fogjuk észrevenni az eredményeket.

Papaya és barna cukor

Ebből az alkalomból össze kell kevernünk egy tálban, zúzott papaya pépet és két evőkanál barna cukrot. Ha megvan a keverék, már csak körkörös masszázzsal kell felvinni a kezelendő területre és 20 percig hatni hagyni.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche