Fogalma sincs, hogyan irtja ki a gyümölcslegyeket otthonában? A probléma ezekkel a kis rovarokkal minden évben visszatér, különösen a melegebb hónapokban. Ismerünk néhány hatékony és házi módszert, amivel végleg megszabadulhatsz tőlük.

A gyümölcslégy egy apró, körülbelül 2-4 mm hosszúságú szúnyog. Teste általában barna vagy narancssárga színű. Szemei vörösek. Gyakran találkozunk vele otthonunkban. Jelenléte nagyon zavaró lehet. Ismerünk azonban számos házi gyógymódot, amellyel megszabadulhatunk tőlük.

Gyümölcslégy: hogyan szabaduljunk meg ettől a kis rovartól? Fedezz fel egy hatékony trükköt

Gyümölcslegyek gyümölcsökkel táplálkoznak gyümölcslé és élesztő. Emiatt leggyakrabban a konyhában találkozhatunk velük. Érdemes kihasználni a gyengeségüket és csapdát készíteni. Tegyünk szilárdan érett gyümölcsöt vagy gyümölcsbort egy edénybe. Ezután fedjük le a tetejét fóliával, és szúrjunk bele néhány lyukat. például egy fogpiszkálóval. Legyek be tudnak majd jutni, de a csapdát nem tudják majd elhagyni, hatékonyan csapdába ejtve ezeket a rovarokat.

Hatékony módszer a gyümölcslegyek elleni küzdelemre a lakásban? Használjon hajszárítót

Ha meg akarsz szabadulni a gyümölcslegyektől a házból, akkor használhatsz hajszárítót. Állítsa a legnagyobb teljesítményre és kapcsolja be a meleg fújás funkciót.. Ezután irányítsa a légáramlatot a legyekre. Ennek hatására a rovarok gyorsan a földre hullanak. Ismételje meg ezt a műveletet a szoba különböző részein, hogy alaposan megszabaduljon tőlük. Ha végeztünk a munkával, egyszerűen porszívózzon, és a probléma megoldódott.

Nincs ötlete, hogyan irtja ki a gyümölcslegyeket otthonában? Próbálja ki ecet és mosogatószer keverékét.

Egy másik okos módszera tolakodó gyümölcslegyek eltávolítására, az, hogy egy tálba almaecet és mosogatószer 1:1 arányú keverékét tesszük. A gyümölcslegyeket vonzza majd az ecet szaga, a folyadék pedig szó szerint megfojtja őket. Ha ezt a csapdát a táplálékforrásuk, azaz a gyümölcsök közelében helyezzük el, hatékonyan megfékezzük a populációjukat.

Kapcsolódó cikkek:

Felejtsd el az ecetet! Ezek az édességek gyümölcslégy-gyilkosok. Terítsd ki őket a konyhában, és azonnal eltűnnek.

Ültesd el ezt a növényt a konyhádban. A gyümölcslegyek utálják a szagát. Az ajtókon és ablakokon keresztül menekülnek.