Hogyan lehet meghosszabbítani a hajad frissességét – négy tipp egy fodrásztól
Egyes zsíros hajtulajdonosoknak gyakran el kell gondolkodniuk azon, hogyan tudnák meghosszabbítani frizurájuk frissességét. Ha úgy gondolja, hogy a kérdésre az egyetlen helyes válasz az, ha minden nap samponnal mossa meg a haját, akkor téved. Elizaveta fodrász tippeket ad, hogyan tartsd tisztán hajad ameddig csak lehet.

Fénykép:

ElsőAmire figyelni kell, az a sampon kiválasztása. Sokan nem is figyelnek arra, hogy milyen terméket használnak. A szakember azt javasolja, hogy anionos felületaktív anyagokon alapuló sampon legyen:

– Ezek a legerősebb tisztítószerek. A samponban található felületaktív anyagoknak köszönhetően sokkal jobb tisztítást érhet el, mint egy hagyományos szulfátmentes termék, amelynek használata miatt a gyökérzóna gyorsan zsírosodik. Azt is javaslom, hogy nézzen meg olyan samponokat, amelyek agyagot, cinket, teafaolajat és szalicilsavat tartalmaznak.

Második Az ajánlás az ellátásra vonatkozik. Elizabeth azt tanácsolja, hogy adjon hozzá további fejbőrtisztító termékeket. Ezek lehetnek speciális peelingek vagy bőrradírok. Összetételükben és működési elvükben különböznek egymástól, mondja a fodrász:

– A bőrradírok koptató részecskéket, a peelingek savakat tartalmaznak. Nyomatékosan ajánlom, hogy akinek problémái vannak a gyökerei gyorsan olajosodásával, használja őket. Annak köszönhetően, hogy a koptató részecskék a fejbőr felületén hatnak, a hajat is megfogják, az egész stratum corneum megtisztul, minden, ami ott felgyülemlett a nap folyamán.

Fénykép:

Harmadik Az ajánlás a hajformázásról szól, hogy a gyökerei hosszabb ideig terjedelmesek és felemelve maradjanak. Ebben az esetben a faggyú nehezebben oszlik el a fejben. Emiatt a gyökerek tovább frissek maradnak – jegyzi meg a szakember:

– A teljes gyökérzónát emelő mozdulatokkal szárítom, de nem fejjel lefelé. Mert amikor ezt megteszed, a térfogat nem jön létre annyira, mint amikor kifejezetten megemeli a hajnövekedési területet. Vagy át kell húznia egy fésűt a gyökerektől a hajon keresztül, megszárítva a tövénél, hogy megemelje a látszatot. És ha volumenformázást ad hozzá ehhez a szárítási technikához (ez lehet spray vagy hab), ez megoldja a problémát, és meghosszabbítja a frizura frissességét. Nem igazán ajánlom a krémes termékeket.

Negyedik Az ajánlás a hajformázó és befejező termékekre vonatkozik. Sokan tudják, hogy létezik olyan termék, mint a száraz sampon. Felszívja a faggyút, és könnyedén visszaállíthatod a hajad frissességét – mondja Elizaveta:

– Ezért a gyökereket felemelve hordjuk fel és dolgozzuk át a hajnövekedés teljes gyökérzónáját szárazsamponnal, verve a hajat. A terméket hosszában is használhatod, mert térfogatot is ad. A lényeg, hogy mindent jól verjünk. Ha ezt nem teszi meg, fehér foltok jelenhetnek meg.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche