Hogyan lehet megkülönböztetni a kiváló minőségű tésztát: mi legyen a csomagoláson

Hogyan lehet megkülönböztetni a kiváló minőségű tésztát: mi legyen a csomagoláson

Egy érdekes módszerről beszélgettünk, ami 5 perc alatt segít. Most megosztjuk azokat a kritériumokat, amelyeket érdemes követni a minőségi tészta kiválasztásakor.

Az olaszok azt mondják, hogy az igazi tészta mindössze két összetevőből – durumbúza lisztből és sima vízből – készül. De mik ezek az igaziak? És hogyan lehet megkülönböztetni a jó termékeket a rosszaktól? Erről a portállal közösen fogunk beszélni.

A jó tészta nagy mennyiségű fehérjét és összetett szénhidrátot tartalmaz. B-vitaminokat is tartalmaznak, ami értékes élelmiszertermékké teszi őket.

Hogyan válasszunk minőségi tésztát?

A tésztákat három minőségi csoportra osztják: A, B és C. A legegészségesebb, A csoportba tartozó tészta durumbúzából készül. A B csoport lágy fajtákból készül. A B csoport alapja a kenyérliszt.

Ezért a termék kiválasztásakor ügyeljen a csomagolásra. A következő címkék egyikének kell lennie: A csoport, 1. osztály vagy durum. Minden mást hagyj a polcon.

Feltétlenül tanulmányozza a kompozíciót. Az a helyzet, hogy a gyártók időnként spórolni akarva olcsóbb sütőlisztet vagy egyéb indokolatlan alapanyagot adnak a durumliszthez.

A tészta minősége bizonyos külső jelekkel is meghatározható. A jó termékek felületének simának kell kinéznie, mintha polírozott volna. A színnek krémes aranynak kell lennie. Ha mélysárga vagy túl fehér, az gyenge minőségű összetevőkre utal.

A szakértők azt tanácsolják, hogy rázza fel a csomagot. A liszt és a törött morzsa nem eshet az aljára.

Nem csak a hazai, hanem az importált tésztákat is ellenőrizni kell. Azt is elmondtuk, hogyan lehet tovább frissen tartani.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche