Hogyan lehet megmenteni egy haldokló lapockat? Egy olcsó adalék új életet lehel bele

Az örökké virágzó szárnak időnként öntözésre és elegendő fényre van szüksége, hogy ne csak virágaikat, hanem gyönyörű mélyzöld leveleiket is élvezhessék egész évben. Ezek a szerény növények azonban arról is ismertek, hogy időnként hervadnak.

A lapocka leveleinek és virágainak hervadását és lehullását leggyakrabban a túlcsordulás, vagy éppen ellenkezőleg, az elégtelen öntözés okozza. Közvetlen napfény vagy száraz levegő is okozhatja.

A hervadás problémájával találkozott a Gardening UK Facebook-csoport egyik tagja is, akinek szavait az oldalán lévő weboldal is megismétli. „A rendszeres öntözésen kívül, amit követek, van valakinek más ötlete a lapocka felélesztésére?” – kérdi Sharon Stone a termelőket.

Jackie Simmonds megoldási javaslattal állt elő, mely szerint nem csak a rendszeresség, hanem a technika is fontos az öntözésnél. „Az öntözés helyes módja, ha a növényt vízben álljuk. Az enyém elhervad, ha nem öntözöm így.” – teszi hozzá Simmonds.

David Stephenson szerint kerülni kell a túl gyakori öntözést. „A miénk akkor virágzik, ha elhanyagoljuk őket. Ritkán öntözze, de megfelelően, és ne tegye ki közvetlen fénynek.” azt tanácsolja. Más tagok viszont azt tanácsolják, hogy a lapátorrát ne közvetlenül a földön öntözzük, hanem csészealjban.

Segítsen magának teazacskót

A termelők szerint a teászsákok használata is a haldokló lapocka felélesztésének módjai közé tartozik. „Az enyém életre kelt és gyönyörűen virágzott, miután egy teászacskót tettem a vízbe.” vallja be Nicola Spencer.

Sally Wakefield egyetért: „Az enyémet mindig teavízzel öntözöm, úgy tűnik, ez jobban megy, mint a sima víz. A scapularokon azonnal látszik, hogy nagyobb odafigyelést igényelnek. Igen, a tied is úgy néz ki, hogy leesik, mert szomjas.

A teazacskók jótékony hatásúak a növények számára, mivel a műtrágyákban található számos elem megtalálható bennük. Ilyen például a kálium, foszfor vagy nitrogén, ami a teában még nagyobb koncentrációban is megtalálható, mint a műtrágyákban. A klasszikus vegyszerekhez képest azonban a növény nehezebben veszi fel.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche