Hogyan lehet megszabadulni a bosszantó galamboktól az erkélyen

A galambok elég nagy felfordulást tudnak okozni az erkélyeken. Amellett, hogy reggelente még a csukott ablakon keresztül is felébresztenek minket a csörgésükkel, minden lehetséges helyre kakilnak.

Számos, többé-kevésbé garantált recept és útmutató létezik arra, hogyan lehet megszabadulni a galamboktól az erkélyen. De némelyik elég embertelen, és a galambok megmérgezése például több szerencsétlenséget hoz, mint hasznot, mert a galambokkal egy időben más hasznos madarakat is megmérgezünk. Próbáljon ki néhány kipróbált és bevált módszert, amelyek közül néhányat maguk is megihlettek minket, olvasóinkat.

  1. Akasszon fel régi CD-ket ruhaszárító zsinórokra és erkélykorlátokra.
  2. A zsinórok és a korlátok közé zsinórokat fonva akadályozza meg, hogy a galambok letelepedjenek.
  3. Az erkélyek vagy ablakok üvegére ragasztani ragadozómadarak sziluettjeit.
  4. Különböző zavaró eszközök vagy időszakos elkergetés, hogy a galamboknak ne legyen helyük a kotorászáshoz.
  5. Az egész erkély hálóval való lefedése.
  6. A galambok fészkelőhelyének eltávolítása vagy lefedése. Például a virágtartók stb., amelyek nem feltétlenül szükségesek az erkélyen.
  7. Nagyon ajánlatos az erkélyt csúszó részekkel üvegezni, és megakadályozni, hogy a galambok tartósan hozzáférjenek az erkélyhez.
  8. Néha az is jó, ha macskát tartunk a lakásban. Ha lehetővé tesszük számára az erkélyre való kijutást, a galambok legtöbbször egyáltalán nem mernek az erkélyre repülni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche