Hogyan lehet megszabadulni a mosógép szagától: Nagyanyáinknak volt egy csodálatos trükkje

Ha kellemetlen szagot észlel a mosógépből, nem kell pánikba esni, mert ez teljesen normális jelenség. Minden mosógépben előfordul ez a probléma. Mivel ez kellemetlen, a lehető leggyorsabban kell cselekednie. Nem kell azonban azonnal szerelőt hívni, sok esetben könnyedén megbirkózhatsz vele, akárcsak nagyanyáink szokták.

Mi minden lehet a szag oka

Nagyon valószínű, hogy a penész és a baktériumok elkezdtek terjedni a mosógépben. Gyakran előfordul, hogy az öblítő, zsír, mosópor maradványok és a vízkő okolható. A mosás minősége így fokozatosan romlik, és néha a mosógép is elromolhat. Alkalmankénti karbantartás egyszerűen szükséges.

A nagymama trükkje? Ecet és szódabikarbóna!

Ez egy sok éven át tesztelt recept. Az ecet nem mérgező, és tökéletesen megbirkózik minden szaggal. Közvetlenül a dobba öntheti, és erejét egy csésze szódabikarbónával megsokszorozhatja. Ugyanígy ezt a keveréket kevés vízzel adagolhatjuk a por és az öblítő rekeszbe.

Ezután kapcsolja be a mosási ciklust a legmagasabb hőmérsékleten. Hagyhatja futni a végéig, vagy megszakíthatja a kisütés előtt. Ekkor az ecet és a szódabikarbóna keverékét hagyja rajta sokáig, lehetőleg egy éjszakán át. Másnap hagyja befejezni a programot, még az összes vizet is le kell engedni. Annak érdekében, hogy a mosógép megfelelően öblítve legyen, ismételje meg még egyszer a megfelelő programot.

Koncentráljon a tömítésre és a szűrőre

A szennyeződés leggyakrabban előforduló helye a mosógép ajtaja körüli tömítés. Minden mosás után ellenőrizze ezt a területet, hogy eltávolítsa a lerakódásokat. Ehhez elég egy ecetbe mártott nedves kendő. Kellemetlen szag esetén ne habozzon ellenőrizni és tisztítani a lefolyószűrőt is. Meg fog lepődni, amit gyakran talál ott, mint „kincseket”, amelyeket legtöbbször zsebben felejtenek.

Ellenőrizze a tömlőket

A szagot gyakran a szennyvíz-elvezető tömlők is okozzák, amelyek hajlamosak eltömődni, és tele vannak rothadásokkal és baktériumokkal. Tisztítsa meg őket, vagy cserélje ki újakra, állapotuktól függően.

Fejlődjön ki a tökéletes szifonnal

A kellemetlen szag oka lehet a rossz és szivárgó szifon is. Ebben az esetben azonnal cserélje ki egy intelligens szifonra, amely szagcsapdával rendelkezik, és amely száraz füllel rendelkezik. A tökéletes tömítésnek köszönhetően a szennyezett víz szag nélkül távozik.

Ne hagyja figyelmen kívül a magasabb hőmérsékletű programokat

Bármely mosógép hibátlan működéséhez rendkívül fontos, hogy havonta néhány alkalommal 90 °C-on mossuk ki a ruhákat. Még akkor is, ha nincs elég ruha ahhoz, hogy elviselje ezt a hőmérsékletet. Csak indítsa üresen a mosógépet. Néhány modern termék rendelkezik úgynevezett tisztító programmal, amely forró vízzel vagy gőzzel képes eltávolítani a szennyeződéseket.

Hagyja lélegezni a mosógépet

Mindig hagyja nyitva az ajtót és az öblítőszer-adagoló fiókját minden befejezett mosás után. A mosógép terei jobban ki tudnak száradni, és ezzel megakadályozza a nem kívánt penész és rothadás kialakulását.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche