Hogyan lehet megszabadulni a pókhálóktól a házban: hatékony gyógymódok

Még a legtisztább házban is lehet pókhálókat látni a sarkokban. És ez a jelenség nem függ az évszaktól. A pókok szeretnek a sarkokban telepedni, ahol lehetőségük van különféle élőlényekre vadászni, amelyek esetleg berepülnek a házba.

Vannak, akik nem figyelnek ezekre az apróbb bajokra, és ha már a pókok és salakanyagaik gondolata is kellemetlen számodra, akkor használd tippjeinket, hogyan távolítsd el otthonról a pókhálókat.

Hogyan lehet megszabadulni a pókhálóktól a házban

Alapos tisztítás

Kezdje el megszabadulni a pókhálóktól a tavaszi nagytakarítással. Ehhez porszívózzon ki minden sarkot, lábazatot, mennyezetet és falat. Ne hagyja figyelmen kívül a legtávolabbi sarkokat, a szekrények és bútorok mögötti helyeket, tisztítsa meg a mosogató alatt. Porszívó helyett használhatunk seprűt vagy botot is, amelyre nedves ruhát tekert. És ne feledje, hogy a magas páratartalom és a rendetlenség a fő „barátok” a pókhálók megjelenésében a házban.

Hogyan lehet megszabadulni a pókhálóktól a házban

Speciális rovarriasztó spray-k

A rovarok elleni küzdelemre tervezett aeroszolok segítenek megszabadulni a pókoktól és az általuk termelt hálóktól. Ehhez permetezzen speciális aeroszolt az alaplapokra, a sarkokba, az ajtó- és ablaklejtőkre. Ne felejtse el, hogy a kezelés alatt senki sem tartózkodhat a szobában, viseljen maszkot és védőszemüveget. Fél órával a helyiség pókhálóból való kezelése után szellőztessen ki minden helyiséget.

Illóolajok

Más rovarokhoz hasonlóan a pókok sem szeretik az erős szagokat. Ezért az illóolajok a segítői lesznek a pókhálóktól való megszabadulásban. Hígítson fel 10-15 csepp borsmenta, eukaliptusz vagy teafa illóolajat 1 liter tiszta vízben. Öntse ezt az oldatot egy spray-palackba, és permetezze a lábazatra, sarkokra, ablakpárkányokra és lejtőkre. Válassza azokat az illatokat, amelyeket Ön is élvezni fog.

Hogyan lehet megszabadulni a pókhálóktól a házban

Ecet

Az ecetes oldat megöli a pókokat, ami azt jelenti, hogy a hálója nem jelenik meg. Ehhez egyenlő arányban keverje össze az asztali ecetet és a vizet. Öntse az oldatot egy spray-palackba, és kezelje azokat a helyeket, amelyeket fentebb már felsoroltunk, ahol a pókok szeretnek megtelepedni. A műanyag palackokból kis kupakokba öntött és a szobák sarkaiba helyezett ecet segít elkerülni az „új vendégeket”. Legyen óvatos, ez a módszer nem megfelelő, ha kisgyermekek vagy háziállatok vannak a házban.

Hogyan lehet megszabadulni a pókhálóktól a házban

Ultrahangos repellerek

A háztartási vegyi áruházakban speciális ultrahangos rovarriasztókat árulnak, és a pókokat is elrisztják. Ezek az eszközök nem ártanak az embernek, mivel a fülünk nem érzékeli az általuk kiadott hangokat, de ártalmasak az ízeltlábúakra.

Ezeket a tippeket is hasznosnak találhatja:

Fotó: pixabay

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche