Hogyan lehet megszabadulni a vízkőtől a vízvezetékeken: 5 tipp

A „vízfoltok” megjelenése a vízvezeték-szerelvényeken gyakori probléma, amellyel sok háziasszony egész életében küzd.

Tartalom
  • Ecet használata a foltok eltávolítására a kerámiáról
  • Ammónia
  • „Domestos” vagy annak megfelelője
  • Citromsav
  • Bórsav

Ezért érdemes megjegyezni néhány trükköt, amelyek segítenek megszabadulni a hasonló szennyeződésektől.

Ecet használata a foltok eltávolítására a kerámiáról

Ha vízfoltok jelennek meg a kerámiatermékeken, óvatosan kell eljárni. Elfogadhatatlan erős vegyszerek vagy durva kefék használata a tisztításhoz. Ebben az esetben használhat egy érdekes trükköt: vegyünk 300 ecetet, és melegítsük fel +40 fokra.

Ezután a helyzetnek megfelelően kell cselekednie. Például, ha vízkő jelenik meg a WC alján, csak öntsön ecetet a közepébe, és várjon körülbelül 10 órát. Ha más felületek is szennyezettek, érdemes megfontolni, hogy az oldat a szükséges ideig a folton maradjon.

vízvezeték
Fotó: © Belnovosti

Ammónia

Az ammónia biztonságosan tisztítható:

1) tükrök.
2) műanyag felületek.
3) üveg és egyéb felületek.

Az ammónia közvetlenül felhordható egy rongyra vagy törlőkendőre. Vannak, akik az ammóniát vízzel keverik; itt a kényelemből kell kiindulnia. Alkohol használatakor ne feledkezzen meg a gumikesztyűről, amelynek takarnia kell a kezét.

„Domestos” vagy annak megfelelője

Sokan ismerik a szabályt: tisztítószerek vásárlásakor ne válassz egy jól ismert gyártót. A döntés helyes, mert sokszor túl kell fizetni egy márkáért, ezért minden figyelmet az összetételre kell fordítani.

A szakértők azt javasolják, hogy sósavat tartalmazó vízvezeték-szerelő termékeket használjon. Még a felületen több éven át kialakult összetett foltokat is el tudja távolítani. A tisztítás hatékonyságának növelése érdekében a terméket előzetesen fel kell kenni a foltra. Sokak gyakori hibája, hogy felkenik a terméket, és azonnal megpróbálják eltüntetni a foltokat. Jobb, ha jelentkezik és vár egy kicsit, ebben az esetben több előnye lesz.

Citromsav

A citromsav kiváló gyógymódnak nevezhető, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a plakkképződményektől. Célszerű citromsavat használni mosógéphez, vízforraláshoz és egyéb háztartási készülékekhez.

Alkalmazási technológia:

1. A víz legyen meleg.
2. Ezután 50 g citromsavat kell hozzáadni 1 liter vízhez.
3. Az összetevőket alaposan össze kell keverni, hogy teljesen feloldódjanak a vízben.
4. A kapott folyadékot arra a helyre öntjük, ahol mészfoltok vagy lepedék jelentek meg.

Ha nem lehetséges folyadékot önteni egy tisztítóedénybe, akkor az oldatot szivacsra kenheti. Egy megnedvesített szivacsot helyezünk a szennyezett területre fél órára. Javasoljuk, hogy a szivacsot időnként megkenje a hatékonyság növelése érdekében.

Bórsav

A bórsav univerzális megoldás. Könnyen megvásárolható gyógyszertárakban vagy kerti boltokban. Jobb, ha előnyben részesítjük a folyékony bórsavat, könnyebb lesz használni a mindennapi életben. A hatékonyság növelése érdekében hozzáadhat egy kis citromsavat.

A bórsav használatakor ügyelni kell a védőfelszerelésekre. A bórsav égési sérüléseket okozhat a bőrön vagy károsíthatja a légzőrendszert. Ezért fontos óvintézkedéseket tenni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche