Hogyan lehet megszabadulni az ételmolyoktól a konyhában: hasznos tippek

Használjon légmentesen záródó edényeket

Az élelmiszermolyok megszabadulása érdekében ajánlatos minden száraz élelmiszert légmentesen záródó edényekben tárolni. Ez megakadályozza, hogy a lepkék hozzáférjenek a táplálékhoz és tojást rakjanak.

Vásárlás után ajánlatos a csomagolt élelmiszereket, például lisztet, rizst és gabonaféléket légmentesen záródó edényekbe helyezni. Ez az óvintézkedés segít elkerülni a kamrák fertőzését és a lepkék esetleges átterjedését más termékekre.

A kamra rendszeres tisztítása

A kamra tisztítása segít megelőzni az ételmolyokat. A lepkék vonzódnak a maradék ételhez és a morzsákhoz, ezért rendkívül fontos a dolgok tisztán és rendben tartása.

Gyorsan takarítsa fel a kiömlött anyagot és morzsákat, és porszívózza fel a polcokat és a sarkokat a tojások és lárvák eltávolításához. Ezenkívül a kamra polcainak fehér ecettel történő letörlése segít megszüntetni a megmaradt szagokat.

Fagyassza le a szennyezett élelmiszereket

Javasoljuk, hogy a szennyezett élelmiszereket légmentesen záródó zacskókba vagy tárolóedényekbe helyezzék, és néhány napig lefagyasztják. Ez elpusztítja a termékekben található tojásokat, lárvákat és kifejlett lepkéket.

Új vásárlások ellenőrzése

Gondosan ellenőrizni kell a csomagolást sérülések, lyukak vagy lyukak szempontjából, mivel ez molyok jelenlétére utalhat. Kerülje a sérült vagy szivárgó csomagolású termékek vásárlását. Az is jó ötlet, hogy az új élelmiszereket légmentesen záródó edényekbe töltse, mielőtt a kamrában tárolná őket, hogy minimalizálja az esetleges szennyeződés kockázatát.

A lepkebarát környezet megszüntetése

A konyhát és a kamrát szárazon és jól szellőztetetten kell tartani, mivel a molyok nedves környezetben is jól érzik magukat. Rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa meg a polcokat, fiókokat és szekrény sarkait, hogy eltávolítsa a rejtett ételmaradékokat vagy -részecskéket. A molyokat vonzó körülmények megszüntetése jelentősen csökkenti jelenlétüket az otthonban.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche