Hogyan mossuk ki a törölközőket, hogy mindig újszerűek legyenek?

Szeretné, hogy mindig tiszta és illatos törölköző legyen otthonában? Szembesül a dohos és kellemetlen szagú textíliák problémájával? Bevált tippeket és trükköket kínálunk a törülközők ápolásához, hogy azok sokáig olyan jók legyenek, mint az újkor. Eláruljuk, hogyan kell megfelelően mosni, és puhák és frissek maradni.

A törölközők minden háztartás szerves részét képezik. Annak érdekében, hogy a lehető legtovább szolgáljanak minket, ugyanakkor puhák és illatosak maradjanak, fontos tudni, hogyan kell megfelelően gondoskodni róluk. A siker kulcsa a megfelelő mosás és karbantartás, ami egy új törölköző vásárlásával kezdődik. Az első lépés az új törülköző kétszeri kimosása az első használat előtt, ami eltávolítja az összes vegyszert a gyártási folyamatból.

Mivel a törölközők szaga gyakori probléma, nem elég más ruhákkal együtt a mosógépbe dobni. Szag esetén hatásos a törölközők kétszeri kimosása. Az első töltéshez öntsön két csésze ecetet a mosógépbe – az egyiket a mosószer-adagolóba, a másikat pedig közvetlenül a dobba. Az ecet nem csak a szennyeződéseket távolítja el, hanem magát a mosógépet is megtisztítja. A második mosáshoz adjon egy csésze szódabikarbónát a törülköződobhoz, és használjon szokásos mosószert a szagok semlegesítésére, miközben megtisztítja a törölközőt az ecetmaradványoktól.

A mosószerek kiválasztásánál ajánlatos előnyben részesíteni a gélkapszulákat vagy gélt, amelyek gyorsabban és hatékonyabban oldódnak fel a mosógépben, mint a hagyományos mosópor. Ugyanakkor fontos kerülni az öblítők használatát, mert ez csökkentheti a törölközők nedvszívó képességét és puhaságát.

A rendszeres mosás mellett alkalmankénti intenzív tisztítás javasolt. Adjon hozzá egy csésze mosószert, fél csésze szódabikarbónát és fél csésze bóraxot, amely egy mosodai fehérítő, egy kád forró vízhez. Hagyja a törölközőket a fürdőben, amíg a víz lehűl, majd csavarja ki és mossa ki a mosógépben.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche