Hogyan mossunk takarót és párnát: A legtöbb ember ezt nem tudja, és tönkreteszi az ágyneműjét és az egészségét

A tiszta és illatos ágynemű az egészséges és minőségi alvás alapja, mellyel kíméljük szervezetünket. Hogyan tedd csábítóvá az ágyneműdet a lefekvéshez?

Ha igazán friss és higiénikusan tiszta ágyneműt szeretne, felejtse el kéthetente egyszer tisztara cserélni. Időnként az ágyneműt is ki kell mosni. Mossa ki a paplant és a párnát kíméletes ciklussal, és ügyeljen arra, hogy ne sértse meg őket.

A párnák és paplanok különböző anyagokkal tölthetők meg, és mindegyiket másképp kell ápolni. A legtöbb ágyneműt tollal vagy üreges szálas töltelékkel töltik ki. Azonban gyakran találkozhatunk memóriahabos párnákkal, amelyek különösen különleges kezelést igényelnek.

Az ágyneműt mosógépben moshatja, szárítógépben száríthatja

Ha az ágynemű szintetikus szálból készült, mosógépben is moshatja. Használjon mosószert is, de kisebb mennyiségben. Nagyon habzik, és a mosógép túlcsordulhat. Az üreges szálakat 60°C-on moshatja, hogy megszabaduljon az atkáktól. A kicsavarás nem tarthat tovább egy percnél, és szárítsa szárítógépben az ágyneműt alacsony hőmérsékleten.

Mossa le a paplanokat és párnákat speciális programmal, külön és a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten, 30 °C az ideális. A modern mosógépek speciális programokkal is rendelkeznek az ágyneműkhöz, vagy használhatunk egy programot a finom mosógépekhez. A fordulatszám nem haladhatja meg a 600-at percenként. Felejtsd el a klasszikus mosószereket. Vásároljon speciális tolltermékeket a gyógyszertárban.

Ne szárítsa a napon a tollas ágyneműt, avas lesz

Soha ne szárítson napon párnát és paplant, ha tollból készült, mert a tollakban lévő zsír avas lesz és szagot érezhet. Szabadon szárítsa meg őket levegőn, vagy tegye be a szárítóba. A trükk az, hogy két teniszcipőt adunk hozzájuk, amelyek egyenletesen bolyhosítják a tollakat.

Nos, most az anatómiai párnákról. Ezek nem tartoznak a mosógépbe vagy a szárítógépbe. Kézzel mossák. Tehát tegye a párnát egy kád meleg vízbe, és adjon hozzá egy evőkanál folyékony mosóport. Mosás után ne felejtse el többször leöblíteni a párnát tiszta vízzel. Ezután szárítsa meg az anatómiai párnát a padlóra helyezett törölközőn.

Évente legalább kétszer mossa le az ágyneműt, hogy eltávolítsa az izzadság és a poratkák nyomait. Hasonlóképpen, évente kétszer tisztítsa meg a matracokat. Kövesse a címkéken található utasításokat, így megkönnyíti a munkáját.

Forrás: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche