Hogyan neveljünk és gondozzuk a krizantémot otthon

A krizantémhoz hasonlóan a krizantémot is széles körben használják Japánban, mert ez a császári virág. Ők is virágokat nagyon szeretik a kertészkedés szerelmeseikülönösen az árnyalatok mennyisége miatt.

Nagyon különleges tulajdonságokkal rendelkezik az erkélyünk, teraszunk, teraszunk vagy kertünk díszítésére, akárcsak az, amiről korábban már beszéltünk. A krizantém egyik fő előnye az nagyon kevés törődést igényel másokhoz képest emeletek.

Mikor érdemes krizantémot termeszteni?

A krizantém termesztésének van egy nagyon fontos szempontja, amit figyelembe kell venni, hogy mikor termesztjük. Ezt figyelembe véve Nagyon rosszul kijönnek a faggyal, A leginkább tanácsos bizonyos dátumok. A tél vége vagy a tavasz eleje az egyik legjobb időszak a termesztésre.

A tél hozzá lehet szokni vagy védje meg őket megfelelő helyen. Így jobban bírja a hideget, tavasszal pedig fantasztikusan fog kinézni.

Ősszel a hőmérséklet csökkenni kezd, és ekkor kell védeni a krizantémokat. Beltéri cserépben vagy kis üvegházba átültethetők. Amikor közeledik a tél vége, bőségesen öntözik.. Ez a hőség érkezésének jelzése lesz. Ezeknek az öntözéseknek köszönhetően új szárak nőnek, ami lehetővé teszi, hogy kiválasszuk azokat a dugványokat, amelyekből új krizantém lesz.

Amit a krizantém ültetéséről tudni érdemes

Bár elültetheti egy cserépbe, és a krizantém a lakásban van, A legjobb a kertben vagy a gyümölcsösben. Ha belegondolunk a krizantém gondozott, Figyelembe kell vennünk a hőmérsékletet. Általában jól érzik magukat benne 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Ezért nagyon tanácsos megbizonyosodni erről a kérdésről az ültetés előtt.

Ami a terepet illeti, nem ajánlott laza vagy túlzottan agyagos talajba ültetni. Ha ilyen a talajod, akkor gereblyével kell eltávolítani a talajt és természetes műtrágyával kombinálni. Gondoskodnunk kell a megfelelő vízelvezetésről, megakadályozva ezzel, hogy elöntsük a gyökereit.

A fény egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni. Ha a kertbe ülteti, olyan helyen kell lennie, ahol csak délután közepéig kap napfényt. Így sokkal kényelmesebben fogod érezni magad.

Ha tisztában vagyunk ezekkel a fogalmakkal, el kell ültetnünk. Az első dolog, amit meg kell tenni Áss egy körülbelül 15 centiméter mély lyukat. Ideális esetben mélynek kell lennie, mert a kezdeti szára eléggé megnő, és helynek kell lennie. Most gondosan el kell ültetnie a krizantémot, biztosítva, hogy a gyökerek természetesen terjedjenek.

A többi krizantémot egymástól kis távolságra kell ültetni. Másrészt, ha azt akarod, hogy maximálisan fejlődjenek Legalább 40 centiméter távolságra kell őket ültetni. Ez lehetővé teszi, hogy a krizantém 1,5 méter magasra nőjön.

Hogyan kell gondoskodni a krizantémról?

Miután megbizonyosodtunk arról, hogy a talaj tömörödött, meg kell öntözni. Csak reggel szabad öntözni, ha lehetséges, mielőtt felkel a nap. Ha éjszaka öntözik, előfordulhat, hogy a talaj nem szárad ki, és mágnesként vonzza a gombákat.

Ha növelni szeretnénk a növekedését, akkor kéthavonta ajánlott metszeni. Ha ezt az első nyolc hónapban megteszi, a későbbiekben felgyorsítja a virágtermelést. Legalább havonta egyszer ki kell fizetnünk őket az első virágzásig. Ez általában kora ősszel történik. Ha az idei szezonhoz közel ülteti el, folytatnia kell a műtrágyázást a következő szezon beköszöntéig.

Egy másik tipp, hogy a tél beköszöntével ajánlatos fűrészport szórni az ültetési helyre. Ez megvédi a krizantémokat a fagytól vagy a hidegtől. Ajánlott ne öntözze őket télen. Ha a környéken rendkívül hideg a tél, mindig megvédheti őket a kerti növények számára speciális lepedőkkel. Ha teraszon, teraszon vagy erkélyen tartják őket, akkor elég, ha az edényeket a lakásba helyezik.

A nyári szezon beköszöntével ajánlatos havonta kétszer fizetni. Az is tanácsos kerülje az öntözést, amikor a nap legmagasabb pontján van. Ez nagy hiba, mert teljesen kiszáríthatjuk őket.

Ha egy év elteltével nem virágoznak, az szinte biztos, hogy a fényhiány miatt van. Amikor azt mondják, hogy nem szabad a kert azon részén, ahol a nap közvetlenül éri őket Nem úgy értjük, hogy az abszolút sötétségben van. Ha ez megtörténik, az öntözést néhány napig fel kell függeszteni, ami serkenti a szaporodási vágyat.

Ha szaporodásról beszélünk, a dugványokat nagyon könnyen adják. Ideális idő a szaporításukra most, és ezt tavasszal kell megtenni.

Nem felejthetjük el figyelembe venni a Kártevők és betegségek elleni védekezés. Ha gombákat találunk, meg kell nézni, hogy mennyiben és hol érintették a növényt, és alkalmazni kell valamennyit.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche