Hogyan óvd meg cipődet a nedvességtől: 7 legjobb népi recept a közelgő őszre

Bármilyen megbízható is az őszi cipő, nem bírja sokáig, és egy napon elázik, és vele együtt a lábad is.

Tartalom
  • Egy tipp: bárányszalonna
  • Második tipp: viasz
  • Harmadik tipp: ricinusolaj
  • Negyedik tipp: gyanta
  • Ötödik tipp: glicerin
  • Hatodik tipp: zsír és ricinusolaj
  • Hetedik tipp: paraffin

Az ősz az esős évszak, és itt az ideje elgondolkodni a vízlepergető hatás fokozásán rögtönzött eszközökkel és népi leleményességgel.

Elmondjuk, hogyan védheti meg a bőrcipőt a nedvességtől.

Egy tipp: bárányszalonna

Körülbelül 50 grammra lesz szüksége ebből a termékből és lenolajra, valamint további 10 gramm terpentinre. Keverje össze az összes összetevőt (a disznózsírt meg kell olvasztani), majd a csizmát meleg oldattal kezelje ruhával.

Cipő Nedvesség
Fotó: © Belnovosti

Második tipp: viasz

Körülbelül 30 gramm olvasztott viaszt vagy paraffint kell összekeverni 10 gramm lenolajjal. A keveréket gyapjúkendővel bedörzsöljük a csizmába – tegyük meg, mielőtt megkeményedik.

Harmadik tipp: ricinusolaj

Csak durva bőrből készült csizmához alkalmas. Ez egyszerű. Az olajat egy pár bőrbe dörzsöljük, majd a cipőket kifényesítjük.

Negyedik tipp: gyanta

Itt keményen kell dolgoznod. Meg kell olvasztani 20 gramm viaszt, hozzáadni 10-15 gramm terpentint, majd 50 gramm zúzott gyantát. Mindent simára keverünk, és felvisszük a cipőre, majd meg kell várni, amíg a kompozíció teljesen felszívódik.

Ötödik tipp: glicerin

Keverjünk össze 20 gramm glicerint, 40 gramm halolajat, 30 gr. terpentin és 10 gramm olvasztott méhviasz. A keveréket vízfürdőben melegítjük, és cipőre kenjük.

Hatodik tipp: zsír és ricinusolaj

Abszolút bármilyen állati zsírt egyenlő arányban keverünk ricinusolajjal, majd ezzel a készítménnyel kezeljük a cipőket és a varrásokat.

Hetedik tipp: paraffin

Vegyünk egy nagyon közönséges gyertyát, és dörzsöljük be vele a cipőjüket, majd a kapott maradékot hajszárítóval melegítsük fel.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti receptek egyike sem alkalmas velúr cipőhöz.

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Kirsche