Hogyan pucolj meg új burgonyát könnyedén, hámozó és kés nélkül

Lehet, hogy egyesek számára hétköznapi, de ki merjük állítani, hogy a legtöbb ember számára az újkrumpli egy kis vajjal és túróval gyerekkori étel és olyan finomság, amelyet kevesen tudnak felülmúlni. Most újra eljött az ő idejük! Hogyan készítsünk újburgonyát a lehető legegyszerűbben úgy, hogy ne kelljen hámozóval vagy késsel pucolni?

Tartsd meg a vitaminokat

Természetesen a burgonyát a klasszikus módszerrel is megpucolhatjuk. De az újakkal ez inkább hátrány. Közvetlenül a bőr alatt és a bőrben rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot rejteget, amelyektől hiányozna. Tehát ezúttal próbálja meg másképp. Egy igazán okos módszer a burgonya tisztítására egy fúró és egy új WC-kefe használata. nem hiszed? Nézd meg a videót:

Forrás: Youtube

Ha nincs fúrógépe, van egy másik, valamivel egyszerűbb eljárásunk.

A trükk a só

Az újburgonyát meg lehet sózni. Egyszerűen készítsen durva sót, és körkörös mozdulatokkal távolítsa el a héját a burgonyáról. Be is áztathatod a sót, hogy jobb legyen. Ez az egyszerű hámozás csak a legfinomabb héjat és szennyeződéseket távolítja el a burgonyáról. A vitaminok és ásványi anyagok a felső bőrrel együtt megmaradnak.

Drótkefe és szivacs

Egy jó és egyszerű módszer a drótháló vagy edényszivacs használata is. Vegyünk egy tiszta edényszivacsot, és mossuk meg a burgonyát a durvább oldalával. Ez eltávolítja a felesleges bőrt és agyagot. Ideális, ha a burgonyát nem áztatjuk sokáig, mert a burgonyából a kívánt kálium és a vízben oldódó vitaminok felszabadulnak a vízbe.

Hogyan kell főzni az újburgonyát?

És hogyan kell elkészíteni a burgonyát? Sokan úgy készítik el a burgonyát, hogy egy fazék hideg vízbe teszik, majd felforralják. Ez az eljárás jobban megfelel azoknak az embereknek, akiknek bármilyen okból korlátozniuk kell a káliumbevitelt. Éppen ellenkezőleg, annak érdekében, hogy a burgonyában megmaradjanak az értékes anyagok, amelyekkel az ízletes zöldséget megtöltjük, jobb, ha a burgonyát forrásban lévő vízbe tesszük és a lehető legrövidebb ideig főzzük, hogy megőrizzük az egyébként nélkülözhetetlen tápanyagokat. kimosódás és magas hőmérséklet miatt elveszik.

kapcsolódó cikkek

Források: ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche