Hogyan pucolod meg könnyen a főtt krumplit?

Fedezzen fel egy egyszerű trükköt, amellyel gyorsan és égési sérülések nélkül pucolhatja meg a főtt burgonyát! A burgonya, a konyha e sokoldalú kincse, a szlovák konyha és a cseh konyha szerves része. Legyen szó hagyományos ünnepi burgonyasalátáról vagy galuskáról, a burgonya megfelelő elkészítése nagyban befolyásolhatja tápértékét. Ebben a cikkben nemcsak arról lesz szó, hogyan könnyítheti meg a burgonya elkészítését villámgyorsan meghámozva, hanem azt is, hogyan készíthet belőle luxus burgonyás palacsintát, amely gazdagítja étrendjét.

A burgonya a szlovák konyha szerves része, akárcsak Csehországban. A hagyományos karácsonyi burgonyasalátától a galuskáig a főtt burgonya több ásványi anyagot és vitamint őriz meg, ha főzés előtt nem hámozzuk meg. A főtt krumpli hámozása viszont kellemetlen feladat lehet. Mi lenne, ha elmondanánk egy egyszerű trükköt, amivel könnyebben meghámozhatod a krumplit gyorsan és anélkül, hogy megégetnéd magad?

A burgonya főzése előtt éles késsel vágja le a kerületükön. Ezután tedd őket vízbe és főzd meg. 15 perc elteltével öntsük le a vizet, és hagyjuk kihűlni a burgonyát egy fazék hideg vízben. Ezután vegyen minden burgonyát a kezébe, tegye ujjait a vágott részre, és lassan húzza le a héját a hegye felé. Meg fogsz lepődni, milyen egyszerű.

És ha már meghámozta a burgonyát, miért ne használná fel luxus burgonyás palacsinta elkészítéséhez? Készítsünk elő 500 gramm burgonyát, 300 gramm féldurva lisztet, egy tojást, kevés sót és olajat. Megfőzöd, a fenti utasítások szerint meghámozod és finom reszelőn összetöröd vagy lereszeled. Keverjük össze a keveréket liszttel, tojással és sóval.

Szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és vegyük ki a tészta egy részét. Nyújtsuk ki minél vékonyabbra, és vágjunk belőle köröket. Alternatív megoldásként kis golyókat készítünk a tésztából, amelyeket aztán kézzel pogácsákat formázunk.

Egy serpenyőben vajat vagy olajat hevítünk, és az elkészített palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. Tálaljuk köretként a hús mellé, vagy önmagában, ízlés szerint zöldségekkel és szósszal. Jó étvágyat kívánunk!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche