Hogyan rajzoljunk mangát. Kezdő útmutató

Általában a manga a japán képregényekre utal, amelyek nagyon híresek lettek az egész világon. Lazán a „manga” szót „humoros képeknek” lehet fordítani. Sikerét körülbelül a 20. század közepén érte el Japánban. Ez volt az a pillanat, amikor feloldották az ilyen típusú képregények elleni törvényeket. Ettől a pillanattól kezdve a japán kultúra részévé váltak. Feltűnő dizájnjukkal vonzzák magukra a figyelmet és olyan karakterekkel, akik többek között olyan trendekhez vezettek, mint az anime.

Ne feledje, hogy ha még soha nem rajzolta, javasoljuk, hogy tekintse meg cikkünket. Rajzprogramokkal is segíthetünk magunkon.

Manga rajzoló program

Kereshetünk ihletet a katalógusban, és megpróbálhatunk saját rajzokat készíteni. De milyen programot használhatunk, ami jó és ingyenes? Az egyik olyan program, amely olyan funkciókkal rendelkezik, mint:

 • Átalakító eszközök a rajzok elforgatása, átfordítása és méretezése vagy képeket
 • Létrehozása ecsetek és minták teljesen testreszabott
 • Támogatja a grafikus táblák használata jobban rajzolni
 • Sok más programban közös kiválasztási eszközök, amelyek sokkal könnyebbé teszik a kezelést
 • Lehetőség bővítmények beépítésére a funkciók bővítése érdekében
 • Sok támogatott fájlformátumok mint a jpeg, psd, png, bmp stb

Egy másik javaslat szintén ingyenesen használható és letölthető. Ez a program lehetővé teszi a ecsetek létrehozása és konfigurálása például kréta, zsírkréta, ceruza, szén stb. Ez olyan érzést kelt, mintha ceruzával rajzolna papírra, bár a nagy teljesítményű szoftver előnyeivel.

Számos funkciója közül kiemelhetjük:

 • Hozzon létre és szabjon testre ecsetet ízlésünk szerint
 • Tesztlap
 • Szimmetrikus rajz
 • Megengedi mentse a munkákat papírként
 • Mozgassa a rétegeket
 • Ecsetek nagy gyűjteménye
 • Támogatja a keverési módokat, például átfedést, világosságot, telítettséget stb.

Egy másik jól ismert ideális rajz- és festőeszköz Kezdőknek és tapasztalt felhasználóknak egyaránt. Bár van fizetős verziója, van ingyenes verziója is. Ebben találjuk:

 • Támogatás a grafikus tábla
 • Kitöltő eszközkiválasztás és kivágás
 • Előre meghatározott ecsetek, mint például szén, festékszóró, ceruzák, zsírkréták stb.
 • A kefék úgy konfigurálhatók, hogy az igényeinknek megfelelően igazodjanak.
 • Írja be a szöveget a szerszámoddal
 • Húzd és forgasd a vásznakat stb.

Hogyan rajzoljunk mangát: első lépések

Rajzolj mangát kezdőknek

A téma szakértői Azt javasolják, hogy tanulmányozza az anatómiát a manga rajzolásához. Minden stilizált művészet számára nagyon fontos, hogy rendelkezzen ezzel a tudással. Ez egy nagyon fontos vonal, amelyet észben kell tartani, mielőtt olyasmit tenne, amiről nem tudja, mi az. Hivatkozásokat kell használni, ez egy lassú lépés, de olyan, amely segít elérni a kívánt hatást a gyakorlattal. Ráadásul a rajzunk is szebb lesz tőle, főleg ha minden részletet megnézünk.

Útmutatók használata erősen ajánlott pózokhoz, és összehasonlítani azokat a testalkatokkal és -méretekkel. Valójában a nagy mangarajzoló művészek használják ezeket az irányelveket, hogy kevesebb anatómiai hibát kövessenek el. A szakemberek mindig egy csontvázzal kezdik, mielőtt megrajzolják karakterüket.

Most, hogy megvan az anyag a mangák rajzolásához, elvégezhetjük az alapvető rajzolási folyamatot. Dolgozunk majd rajta, és később fejlesztjük tudásunkat. Kezdheti különösen a manga rajz legszembetűnőbb részével, a szereplők arcát.

Rajzolunk egy kerek arcot, és két vonalra osztjuk, egy függőleges és egy vízszintesre, négy negyedet hagyva. A szemnek úgy kell vennie, mint referenciapont a kvadránsok középpontja. Nagyoknak kell lenniük, mint a manga rajzokon. Ahhoz, hogy normális arckifejezést adjon nekik, megrajzolhatja az íriszt, amelyet kissé lefed a felső szemhéj. A szemöldököt kissé a szem fölé kell húzni, lágy görbülettel. Karaktertől függően lehetnek többé-kevésbé népesek. A tanulók számára rajzolja meg őket az írisz közepére, és alkalmazzon egyszerű árnyékolást.

A kifejezéseknél nagyon fontos figyelembe venni a szemek nyílását és a szemöldök helyzetét. Nem szabad megfeledkeznünk a száj helyzetéről, olyan elemekről, amelyekkel eljátszhatunk egy-egy kifejezést.

A férfiak és nők arca között tervezési különbségek vannak, mint pl az írisz nagyobb bennük. Szempilláik markánsabbak, mint a férfiaknak, és kevésbé markáns állkapcsaik vannak, mint a férfiaknak. Az orr és a száj esetében tudnia kell, hogy nem túl nagyok, de mindkettőnek meg kell egyeznie. Ebben az esetben játszhatunk a méretekkel, kifejezésekkel, pozíciókkal stb.

A test bonyolult lehet, de az általunk tanulmányozott fogalmakkal ez nem lesz olyan nehéz. Ezen túlmenően, inspirációval példákat vehetünk, amelyek segítenek abban, hogy például ne legyen több tag, mint mások. Legyen egy kör a fejnek, hozzá kell adni egy „V” alakú vonalat az archoz. Ezután rajzoljon egy nagy téglalapot és egy ugyanolyan átmérőjű kört, amely a testet alkotja. Kell hagyjon elegendő helyet a nyaknak a téglalap előtt. Ebben az esetben a téglalap lesz a törzs, a kör pedig a végtagok, így ebből az alapból tudjuk rajzold meg azokat a vonalakat, amelyek formálják a testet. A vonalak köré oválisokat kell húzni, hogy azok kiegészítsék a kialakított test formáját. Készítünk kezeket, lábakat vagy cipőket, ruhákat és bármit teszünk fel, ami fokozatosan formálja karakterünket.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche