Hogyan rendezzünk be egy szabadtéri konyhát

A természetben való ételkészítés mindenki számára nyugodt légkört hoz, a hétköznapi főzés pedig hirtelen társasági eseménnyé válik. Akár családját, akár barátait látja vendégül, az ételek sokkal jobb ízűek, ha friss levegőn sütik.

Egy stílusban

A kerti konyha kialakításának természetesen követnie kell a meglévő épületeket. Tervezésénél azonnal vegyük figyelembe
környezet – azaz a kert stílusa, de a háza építészete is. Rájön,
hogy a szabadtéri konyha lényegében a jelenlegi otthonának kiterjesztése.

Forrás: IKEA

Minden kéznél van

Hogy hol építed, az rajtad múlik. Talán nem engedhet meg magának egy luxus és független teret teljes felszereléssel és készülékekkel. Ebben az esetben próbálja meg a lehető legközelebb tartani a házhoz.

Forrás: Cuprinol

Ha a kültéri konyha elég közel van a fő konyhához, sokkal kényelmesebb lesz az étel és az edények kiszállítása.

Olvassa el is

A tető alatt

Nagy előnye van azoknak a konyháknak, amelyek egyik oldala a házhoz kapcsolódik. A falazott oldal megfelelő védelmet és stabilitást biztosít, és alkalmas például mosogató, sütő, grill vagy zsinór elhelyezésére. A menedék ugyanolyan fontos. Különösen erős napsütés esetén, de egy hirtelen jött nyári viharban is értékelni fogja. Bővíthet egy pergolát a nyári konyha fölé, vagy építhet klasszikus tetőt vagy pavilont.

Forrás: Little Greene

TIPPÜNK

A nyári konyhában minden álmát valóra válthatja. Téglakemence pizza, szaftos hamburger, friss fagylalt már nem probléma.

Hideg fejjel

Ha van helyed és rá tudsz kötni az áramra, egy kis hűtőszekrény új szintre emeli kerti partiját. Ennek köszönhetően az előkészületek során jól behűtött limonádékkal vagy dobozos sörrel tálalhatod vendégeidet. Ha hozzáad egy kisebb bárpultot, amely kellemesen osztja el az egyes zónákat, vendégei úgy érzik, mintha nyaralnának. És te is.

Elegendő hely

Amit semmiképpen sem szabad alábecsülni, az az ételkészítéshez elegendő hely. Még akkor is, ha részben beltérben készíti el az ételt, fontos, hogy helyet biztosítson a köreteket vagy hozzávalókat tartalmazó tálak és edények számára. A moduláris konyhák olyan kényelmi eszközökkel rendelkeznek, amelyek megoldják ezt a problémát. A BBQtion konyhájának része egy további munkaterület, amelyet az előkészületek végeztével egyszerűen a konyhaasztal alá csúsztathat.

Olvassa el is

Kerekeken

Kis helyed van, de szeretnéd élvezni a főzés varázsát a szabad levegőn? Fontolja meg egy kisebb, kerekes grill vásárlását. A különálló grillező helyet takarít meg a kompakt konyhapulton, amelyre az elkészítéshez és a tálaláshoz van szüksége. Ezenkívül a mobil grillsütőt bármikor áthelyezheti a megfelelő helyre. Ennek köszönhetően nem is zavarja a szemében a fanyar füst, ha fújni kezd a szél. Egyszerűen áthelyezi egy másik helyre

Forrás: John Lewis

Gyógynövények

Egy igazi szakács számára nincs is jobb annál, mint ha friss alapanyagokból készíthet különlegességeket. Könnyítse meg munkáját, ha a főzőzóna közelében helyezzen el nagy, fűszernövényeket és zöldségeket tartalmazó edényeket. Több bazsalikomot vagy mentát akar? Nem kell többé végigszaladnia a kertben, hogy élvezze – csak nyújtsa ki a kezét.

Forrás: ARCH Idea

Anyag

A szabadtéri konyhához tartós anyagokra van szükség. A rozsdamentes acél az egyik legjobb választás, mert ellenáll az időjárás viszontagságainak. Gyakran használják kereskedelmi konyhákban, mert tartós és könnyen tisztítható. Ha konyhát építünk, a beton bevált és népszerű anyag, a kő vagy a tégla is betölti a szerepét. Az igényesebbek a kompozithoz nyúlhatnak.

Forrás: Konsepti

Az egyes alkatrészeknek köszönhetően a moduláris konyhákat pontosan úgy állíthatja össze, ahogyan szüksége van rá. Különálló munkafelületekkel, szekrényekkel, tűzhellyel, grillezővel és mosogatóval bármilyen térben kompakt és funkcionális egységet alkothat.

Elegendő hely

Amit semmiképpen sem szabad alábecsülni, az az ételkészítéshez elegendő hely. Még akkor is, ha részben beltérben készíti el az ételt, fontos, hogy helyet biztosítson a köreteket vagy hozzávalókat tartalmazó tálak és edények számára.

Olvassa el is

A moduláris konyhák olyan kényelmi eszközökkel rendelkeznek, amelyek megoldják ezt a problémát. A BBQtion konyhájának része egy további munkaterület, amelyet az előkészületek végeztével egyszerűen a konyhaasztal alá csúsztathat.

Forrás: BBqtion

Ne felejtsd el az arany munkaháromszöget. Csak így lesz minden a megfelelő helyen és a megfelelő távolságban. Ennek megfelelően tervezze meg a főzés (grillezés, sütő, főzőlap), takarítás (mosogató, szemét, tér) és hűtési zónát.

Szöveg: Katarína Paukeje

Fotó: Isifa/Shutterstock, BBqtion, Konsepti, ARCH Idea, John Lewis, Little Greene, Cuprinol, IKEA, Shutterstock

Forrás: Magazin Mój dom

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche