Hogyan spóroljunk: A legtöbb pénzt a konyhában és a mosásban pazaroljuk. Hogyan lehet ezt megakadályozni?

Úgy tűnik, hogy az energiaárak emelkedése még egy ideig folytatódni fog, és valóban hatással lesz mindannyiunkra. Tehát jobb, ha készülj rá, és lassan kezdj el spórolni. Tanácsot adunk, hogyan kezdjen hozzá a leggyakoribb háztartási cikkekhez.

Forrás: Youtube

Amikor a hűtőszekrény szükségtelenül akár 60%-kal több áramot fogyaszt

Kezdjük a hűtővel, ami az egyik nagy energiafaló, ezért érdemes rendszeresen gondoskodni a karbantartásáról. Már akkor érdemes kiolvasztani, amikor még vékony jégréteg is képződik a fagyasztóban. Ez is akár hatvan százalékkal növelheti a hűtőszekrény áramfogyasztását.

Egy kiütés nagy megtakarításként

A főzés során pénzt is megtakaríthat, és ez nagyon egyszerű. Csak használja a fedelet. Azt gondolhatod, hogy nem éri meg, de nem. Az edény akár húsz százalékkal csökkenti az energiafogyasztást főzés közben.

A vizet előforraljuk, és kisebb darabokra vágjuk

Az energiamegtakarítás másik lehetséges módja a főzés során, ha vízforralóban előforraljuk a vizet, és a burgonyát vagy zöldséget kisebb darabokra vágjuk, mert korábban megfőnek. Indukciós főzőlapot is érdemesebb választani, ami gazdaságosabb.

A LED izzók minimálisan fogyasztanak

Napjainkban az energiatakarékos izzók is magától értetődőek, amelyek akár nyolcvan százalékkal is csökkentik a világítási költségeket. Ezért jobb, ha jó minőségű LED-izzókba fektet be, amelyek sokkal kevesebb energiát fogyasztanak.

Épp elég meleget

Próbálja felfűteni a házat úgy, hogy kényelmes legyen, és ne legyen meleg vagy hideg. Senki sem akar kabátban ülni a nappaliban, de nem kell fürdőruhának lennie. Ráadásul a keményedés egészséges, és manapság minden lefelé lépés nagy lökést jelent a pénztárcának.

Végezzen heti nagy vásárlást

Ezenkívül ne menjen minden nap boltba. Csinálj egy nagy heti vásárlást, amit pontosan aszerint írsz le, hogy mit szeretnél főzni, és tényleg csak azt tedd a kosárba, amit a listára írtál. Aztán a héten csak kenyeret vagy zöldséget és gyümölcsöt vásárolj.

Takarékos mosás

A pénzmegtakarítás következő lépése minőségi készülékek vásárlása, amelyekkel sok pénzt takaríthat meg. Mossa gyengéd programokkal alacsonyabb hőmérsékleten, és próbálja meg kisebb sebességgel centrifugálni.

Egy gyors zuhany akár 30%-ot takaríthat meg a meleg vízben

Felejtsd el a teli fürdő forró vizet, ahol egy órát pihensz, és amikor a víz lehűl, nyugodtan fogadhatod a meleget. A spóroláshoz kezdjen el zuhanyozni. Zuhanyozáskor akár harminc százalékot is megtakaríthat a meleg vízben a fürdéshez képest.

Forrás: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche