Hogyan szabályozzák a volt alkalmazottak temetésére nyújtott anyagi támogatás mértékét?

„Eltemettem a feleségemet, akivel 57 évig éltem együtt, és aki 36 évig dolgozott a vavilovi üzemben. Sok kitüntetés és biztatás maradt hátra, ezt bizonyítják a munkafüzet bejegyzései is. 44-en vannak, köztük a Honorary Labour Veteran címmel. De amikor a vállalkozás szakszervezeti bizottságához fordultam segítségért, 127 rubelt 50 kopejkát kaptam, hogy megörökítsem feleségem emlékét. És az emlékmű és a kerítés elkészítésének költsége több mint háromezer rubel. Nekem sem idegen az üzem – 25 évig dolgoztam ott. Júliusban leszek 80 éves. Ez a hozzáállás a veteránokhoz nagyon sértő. Pavel Kovalenko, Zaslavl.”

pixabay.com

Jurij Malko, a minszki regionális szervezet és a BELPROFMASH Szakszervezet minszki régiójának elnöke:

– Az S. I. Vavilovról elnevezett OJSC MMZ kollektív szerződésének 6.28. pontjával összhangban – a BelOMO holding Kovalenko P.G. alapkezelő társasága. az adminisztráció és a szakszervezeti bizottság közös döntése alapján 127 fehérorosz rubel 50 kopejka összegű pénzügyi támogatást nyújtottak (a kollektív szerződés 6.28. pontja: „6.28. Gyári járművek és pénzeszközök ingyenes kiosztása 5 alapegységek a Társaságnál több mint 10 éve dolgozó, a Társaságnál nyugdíjba vonult és máshol nem dolgozó korábbi alkalmazottak temetésére.”

Egyúttal tájékoztatjuk, hogy 1995-ben, miután nyugdíjba vonulása miatt távozott a társaságtól, Kovalenko P.G. nem regisztrált a szakszervezetnél az OJSC „MMZ S. I. Vavilovról elnevezett elsődleges szakszervezeti szervezetében – a „BelOMO” holding menedzsment társaságában, nem tartotta a kapcsolatot a vállalkozással, és ennek eredményeként jelenleg a szakszervezet bizottság nem tud számára anyagi segítséget nyújtani a szakszervezeti költségvetés forrásaiból (a BELPROFMASH Szakszervezeti Alapokmány 3.12.2, 3.13 pontja).

Figyelembe véve a fentieket, úgy véljük, hogy az S. I. Vavilovról elnevezett OJSC MMZ elsődleges szakszervezeti szervezet – a BelOMO holding alapkezelő társasága egy helyi szabályozási aktus – kollektív szerződés – keretében jogszerűek.

Jelenleg a vállalkozás vagyoni helyzete nem teszi lehetővé, hogy a kollektív szerződésben rögzítetten túl döntést hozzon és anyagi segítséget nyújtson a nyugdíjazás miatt elbocsátott volt munkavállalóinak, pl. nagyobb méretekben.

Ha Pavel Grigorjevics Kovalenko pénzügyi támogatást kér a Minszki Regionális Szervezettől és a BELPROFMASH Szakszervezet Minszki Területétől, kérelmét a Regionális Szervezet Regionális Bizottsága Elnöksége ülésén az előírt módon elbírálják.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche