Hogyan szagold meg a WC-szagot: Próbálj ki egy zseniális trükköt műanyag palackkal a WC-ben

Források: ,

Házi és márkás otthoni illatok

A lakásban, de a wc-ben, fürdőszobában is könnyedén lehet százakat fizetni a különféle légfrissítőkért, illatanyagokért. Ha megrészegül egy jobb márka illatától és a szép kivitelezéstől, akkor az ezer feletti ártól el fog röhögni. Annak ellenére, hogy egy ilyen szép dolog megfelelő ajándék lehet, általában nem akarunk pénzt költeni WC-frissítőkre. Azonban könnyen elkészíthető saját légfrissítő. Az illatok használatával kapcsolatos probléma lényegében kettős. Olyan aromát akarunk, amit szeretünk, és az kell, hogy apránként szabaduljon fel.

Olcsón illatosítsd a WC-t

Egy kis PET-palack trükkje lehetővé teszi az öblítő használatát, amely nem csak kellemes és illatos, de gyakran olcsóbb is, mint a klasszikus illatok. Tűvel készítsen több lyukat egy kis PET-palackba, öntse bele kedvenc öblítőjét, és zárja le fedővel. Helyezze a palackot a WC-tartályba, és időnként ellenőrizze.
A lyukaknak nagyon kicsiknek kell lenniük, hogy csak egy kis mennyiségű öblítő szabaduljon fel, ami elég egy kis helyiség illatosításához.

A WC-illatosító trükknek is megvannak a maga hátrányai

Ez az egyszerű és olcsó módja annak, hogy minden öblítéskor megszagolja a WC-t, van néhány trükk. Sajnos nem minden WC-hez alkalmas, mivel a modern vécék ciszternája lehet a bélés mögött, vagy a régebbi típusú WC-kben éppen ellenkezőleg, magasan a feje fölött. Ha nem jut el a víztartályhoz, akkor legalább egy kis mennyiségű öblítőt használhat egy pohárban. Az illata intenzívebb lesz, nem fokozatosan adagoljuk, de a célját teljesíti.

Hozzá kell tenni, hogy az öblítő ragacsos, és a WC problémás és nehezen elérhető helyein elkezdhet megtelepedni. Emiatt ajánlatos először csak néhány igazán kicsi lyukat készíteni a palackon, hogy csak szerény mennyiségű illatosított öblítő szabaduljon fel, majd ne feledjük azt is, hogy valóban érdemes havonta egyszer átöblíteni a tartályt forró, de nem forralás, víz, és ez pusztán megelőző okokból.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche