Hogyan takarjuk be a rózsát és a szőlőt télre: kertész tanácsai
Néhány melegkedvelő növényt a helyszínen mindenképpen le kell takarni télre. Ide tartozik különösen a rózsa és a szőlő. Dmitrij Kastrickij kertész elmondta, milyen menedék alkalmas ezeknek a növényeknek.

Illusztratív fotó

Mint a szakértő megjegyezte, a növények fagy elleni védelme meglehetősen egyszerű.

Például van egy hegymászó rózsám „Flamentanz”. Bár fagyálló, a hajtások zord és hótalan télen megfagyhatnak. Jobb, ha a növényt lehajlítjuk, és könnyű takarással védjük. A rózsa földhöz hajlításához speciális csapokat használok. Megnyomom vele a növényt, és szorosan megverem a karókat. Ezt követően le kell fedni a rózsát. A fehér spunbond és a lucfenyő ágak alkalmasak. Van egy másik lehetőség: vágja le a régi virágokat, és dobja a tetejére. Mindezt hó borítja, a növény jól áttelel. Ha a webhelyén lévő rózsák kevésbé fagyállóak, szorosabban és megbízhatóbban kell lefedni őket. Két réteg fehér spunbond megteszi, – mondta Dmitrij Kastrickij.

A szőlő borításáról szólva kiemelte:

Egyes fajták menedék nélkül is áttelelhetnek, de súlyos télen mégis elkezdenek fagyni. Legalább könnyű menedékre van szüksége. A szőlőt is a földhöz kell hajlítani. Akár a kert metszéséből visszamaradt megfelelő formájú ágakat is felhasználhatod erre a célra. A szőlő fedhető lucfenyőágakkal vagy speciális melegítőanyaggal, – tette hozzá a kertész.

Fénykép:

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche