Hogyan tartsuk tisztán és rendben a fürdőszobát?

Hiába takarítod rendszeresen a fürdőszobádat, mégis úgy érzed, hogy nem látszik? A bőséges tárolás mellett fontos, hogy megszabadulj a rendetlenséget elősegítő szokásoktól. Csak azonosítsd a káosz okozóit, és iktasd ki őket. A következő tippek segítenek abban, hogy felesleges erőfeszítés nélkül tartsa tisztán és rendben fürdőszobáját.

Hogyan tartsa tisztán és rendben a fürdőszobáját?

A fürdőszoba nem raktára mindannak, ami összezsúfolja az otthonodat. Ne töltsd túl tele olyan tárgyakkal, amelyek nem oda valók. A törölközőket és a fürdőlepedőket például a fürdőszoba párás környezetétől távol kell tárolni. Hasonlóképpen, a fürdőszoba ne szolgáljon ideiglenes tárolóhelyként a lakása és a kuka között. Ha megfogadja tanácsainkat, könnyedén elérheti a folyamatos rendezettséget.

1. Gyógyszerek és gyógyszerek nem tartoznak ide

Az első hely, ahol elkezdhetjük a rendrakást, a gyógyszeres szekrény. Gyakran a fel nem használt termékek raktárává válik. Nemcsak gyógyszerek, hanem étrend-kiegészítők, fertőtlenítőszerek, steril négyzetek és géz, valamint egyéb, az egészséghez nem kapcsolódó apróságok. Ellenőrizze rendszeresen a gyógyszeres szekrényt, és helyezze át a fürdőszobából. A nedvesség és a magasabb hőmérséklet miatt a gyógyszerek elveszíthetik hatékonyságukat.

2. Felesleges készletek

Gyógyszereket és kozmetikumokat vásárolsz, hogy feltöltsd a készleteidet? Legtöbbször csak egyféle terméket használunk, és nem kell tucatszámra beszerezni őket. Ilyenkor félig üres üvegek és tégelyek halmozódnak fel a fürdőszobában. Ha ugyanazokat a termékeket egy tárolóedénybe egyesítjük, helyet takaríthatunk meg. Vigyázzon a laza porokkal, amelyek nedves környezetben megázhatnak és csomósodhatnak.

3. Minták és lejárati idő

A higiéniai és kozmetikai termékek minicsomagjai gyakran csak a helyet foglalják. Fogyassza el őket, vagy csak tartson meg néhányat az utazáshoz. Fontos ellenőrizni a lejárati dátumot is, különösen a testtel érintkező termékek esetében. A régi termékek veszélyesek lehetnek, és feleslegesen foglalják a helyet.

4. Nem megfelelő örömök

Vannak a fürdőszobádban nem megfelelő ajándékok, amiket nem használsz? Ha nem kellenek, ajándékozd el őket, vagy cseréld el valami hasznosra. Nincs szükséged arra, hogy a fürdőszobád tele legyen felesleges dolgokkal, amelyek csak porosodnak.

Extra tipp – „söpörj össze”

Minden fürdőszobában vannak láthatatlan helyek, ahol felhalmozódik a rendetlenség. Rendszeresen ellenőrizd a mosdókagyló alatti, a mosógép vagy a szennyeskosár mögötti helyeket. Ne tömje be ezeket a helyeket, és helyette fektessen be olyan tárolóhelyekre, amelyek illeszkednek a fürdőszobájához, például egy polcra a mosógép fölött.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche