Hogyan távolítsuk el a bőrkeményedést a lábunkról és kerüljük el a bőrkeményedést

Sokan szenvednek bőrkeményedéstől a lábukon. Ezek olyan keménységek Általában az ujjakon és a láb bizonyos területein jelennek meg.. A bőrkeményedés általában akkor fordul elő, ha a láb túl nagy súrlódásnak vagy nyomásnak van kitéve. Ez arra készteti a bőrt, hogy olyan védekező mechanizmust hozzon létre, amely megvédi magát a hólyagok vagy fekélyek kialakulásától.

Bárki, aki a szabadban vagy bent edzőtermektudja, mi a bőrkeményedésekkel érezhető fájdalom.

A bőrkeményedés jellemzői

A tyúkszem korai stádiumában általában nem jelent megbetegedéseket. Idővel és ha nem kezelik, fájdalmassá válhatnak. A lábujjain lévő bőrkeményedés igazi rémálommá tehet egy sétát.

Az egyik leggyakoribb hiba, amelyet sokan elkövetnek, a bőrkeményedés eltávolítása vagy levágása. Ez igyekszik megszüntetni a csúnya megjelenését, de nagyon fájdalmas lehet. Kívül, Olyan fertőzéseket okozhat, amelyek súlyosbíthatják a problémát és ronthatják lábunk egészségét. Ezért megbízható alternatívákat kell keresnünk a bőrkeményedés megszabadulására, és türelmesnek kell lennünk.

A bőrkeményedés típusai a lábon

A lábakon többféle bőrkeményedés létezik, például:

 • Lágy heloma: A lábujjak között helyezkedik el, félig puha megjelenéssel. Ez akkor fordul elő, ha keskeny cipőt visel, amely súrlódást okoz a szájüregek között.
 • Kemény helóma: Krónikus nyomás és súrlódás következtében alakul ki az ujjak közötti területen vagy az ujjbegyeken.
 • Száraz helóma: Olyan területeken jelenik meg, ahol nincs nyomás vagy súrlódás.
 • Peri és szublingvális helóma: Ez egy nagyon fájdalmas bőrkeményedés, amely a köröm alatt vagy körül alakul ki. A lábbeli túlnyomása okozza. Valamilyen csontsérülés vagy körömpatológia miatt is.
 • Neurofibrosus helóma: Olyan területeken alakul ki, ahol nagy a nyomás, például az első és az ötödik ujj oldalsó felületén.
 • Plantáris helóma: A bőrkeményedés befelé nő a nem megfelelő lábbeli miatt. Súlyosnak minősül, ha olyan fájdalom jelentkezik, amely sántításhoz vagy járási problémákhoz vezet.
 • Hemorrhagiás vaszkuláris helóma: Ez egy kemény bőrkeményedés, amelyet cukorbetegeknél gyakori vérzés kísér. Olyan embereknél is előfordul, akik perifériás érbetegségben szenvednek.

Hogyan lehet megszabadulni a bőrkeményedéstől

 • A habkő Ez az egyik otthoni gyógymód, amellyel fokozatosan eltüntethető a bőrkeményedés. Az első dolog, amit meg kell tenni tegye a lábát forró vízbe 20 percre. Aztán lekaparjuk a bőrkeményedéseket a kővel, mozdulatokat végezve egyik oldalról a másikra. Időnként le kell öblíteni a követ és a lábakat, hogy eltávolítsuk a bőrkeményedésből származó maradékokat. Fontos, hogy ne dörzsölje túl a kemény bőrt, hogy ne érje el az egészséges bőrréteget.
 • Ő paradicsom, Amellett, hogy finom termék, amit be kell iktatnunk az étrendünkbe, segítségünkre is lesz lágyítsa és távolítsa el a bőrkeményedést. Ki kell húzni a paradicsom pépet, és fel kell kenni az érintett területre. Mindent letakarunk kötéssel, és hagyjuk hatni egy éjszakán át. A kezelést naponta, lefekvés előtt meg kell ismételni.
 • Val vel hagyma, citrom és só Jó kezelést kaphat. Ezzel megtehetjük eltávolítja a baktériumokat és az elhalt sejteket amelyek felhalmozódhattak a kalluszban. A hagyma és a citrom egyaránt segít megtisztítani a bőrt, hogy lágyabbá váljon, a só pedig természetesen hámlasztja. Vágjunk egy szelet hagymát, és adjunk hozzá néhány csepp citromot és sót. Az érintett területre helyezzük és kötéssel rögzítjük. Hagyjuk hatni egy éjszakán át, és megismételjük az eljárást. Így véget vetünk a kallusznak.
 • Val vel citrom és fokhagyma A hely fertőtlenítése mellett a makacs bőrkeményedéstől is megszabadulhat. Amit tennie kell, az keverjük össze a szárított kamillát citromlével és egy gerezd zúzott fokhagymával. Vigyük fel az érintett területre, és hagyjuk 20 percig száradni. Meleg vízzel eltávolítják.
 • Ő szódabikarbóna Ez egy másik kiváló lehetőség lehet a bosszantó bőrkeményedés megszabadulására. Három evőkanál szódabikarbónát fel kell oldania meleg vízben, és fél órán át áztatnia kell a lábát.

Megelőzés, a legjobb segítség

A bőrkeményedés megelőzése és megszüntetése érdekében ki kell cserélni a cipő ami ezt a kellemetlenséget okozza. Lehet, hogy nagyon szeretjük őket cipő, de nem mehetünk velük, ha bántanak bennünket. Általában, A túl szűk cipők, különösen a lábujjakban, bőrkeményedést okoznak.

Érdemes olyan kényelmes lábbelit választani, amely megfelelő légáramlást biztosít. Kívül, zárt cipő viselése esetén zoknit kell viselni. Ezzel nem csak rólunk, hanem a körmünkről is eltávolítjuk a bőrkeményedést.

Kell tartsa a lábát mindig tisztán és szárazon és a zokni A szintetikus anyagok elősegítik az izzadást. Éppen ezért nem ajánlottak, még akkor sem, ha kényelmesek. A lábad bőrét mindig tisztán és szárazon kell tartani. Ha sokat izzad, akkor konkrét terméket kell használnia ellene.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche