Hogyan távolítsuk el a használt áruk kellemetlen szagát: a tárgyak előkészítése a viselésre

A használt dolgok vásárlása teljesen normális gyakorlat. Nincs ebben semmi szégyenletes vagy megalázó. Sőt, a használt üzletekben egyedi és exkluzív tárgyakat is találhatsz. Sok híresség stylistja pedig használt ruhákkal talál menő ruhákat a boltokban. Ráadásul a használt vásárlással egy olyan közösség részévé válsz, amely megpróbálja csökkenteni a tömeges fogyasztást.

A használt boltokban való vásárlás azonban kellemetlen pillanatokkal jár. Például a ruhák visszataszító szagot bocsátanak ki, amelyet speciális vegyületekkel kezelnek a fertőtlenítés érdekében. Összegyűjtöttük Önnek a leghasznosabb tippeket, hogy mit tegyünk a használt cikkekkel, és hogyan lehet megszabadulni a kellemetlen szagtól.

Hogyan válasszunk termékeket egy használt boltban a sikeres vásárlás érdekében

Hogyan távolítsuk el a használt áruk kellemetlen szagát: a dolgok előkészítése a viselésre - 1. fotó
  • Ügyeljen a dolgok címkéjére, különösen az összetételre. Nehezebb lesz megszabadulni a kellemetlen szagtól, ha a dolgok szintetikus anyagokból készülnek. Általában jobb a természetes anyagokat választani, és ez nem csak a használt árukra vonatkozik.
  • Válasszon festhető dolgokat. Ez inkább a természetes anyagokból készült ruhákra vonatkozik. Például egy világos pamut sundress, kis foltokkal később festhető sötétebb színre.
  • Vásároljon bevált márkákat vagy történettel rendelkező márkákat. Ha használtan veszel dolgokat, biztosan jó minőségűek. Ne féljen 100 évesnek tűnő Levi’s farmert vásárolni, higgyen nekem, ugyanolyan sokáig bírja.
  • Menj bevásárolni egy tervvel. Nem kell mindent megragadni. Írja le legalább azokat a gardrób részleteket, amelyekre szüksége van, és építsen erre a listára.

Hogyan mossuk ki a használt ruhadarabokat és készítsük elő őket a viselésre

Hogyan távolítsuk el a használt áruk kellemetlen szagát: a dolgok előkészítése a viselésre - 2. kép
  1. Egy egyszerű lehetőség, ha a ruhadarabokat mosógépben mosod, hagyományos mosószerrel és öblítővel, kedvenc illatoddal. Lehet, hogy kétszer meg kell ismételnie az eljárást. Lehetőleg minden mosás után szárítsa meg ruháit egy szellőző erkélyen. Mosáskor ügyeljen arra, hogy milyen hőmérsékleten tudja mosni a ruhadarabokat.
  2. Ha a dolgok túlságosan rossz szagúak, és úgy gondolja, hogy pusztán mosásuk nem menti meg őket, akkor egy éjszakán át öblítőbe áztathatja. Reggel le kell engedni a vizet, jól öblíteni és még néhány órát áztatni.
  3. Egyes tapasztalt vásárlók azt javasolják, hogy a ruhákat áztassák be illatosított tengeri sóval vagy ammónia- vagy ecetoldattal. Áztatás után feltétlenül öblítse le a tárgyakat folyó víz alatt többször.
  4. A legjobb a használt tárgyakat vasalni. Ha nem szereted a vasalást, és úgy gondolod, hogy elég volt a mosás, akkor is találd meg magadban az erőt, és futtasd végig a vasalót a dolgok teljes felületén legalább pár percig.
  5. A használt tárgyakat (mosás és vasalás után) a szekrényben külön polcon helyezhetjük el, és WC-szappandarabokkal vagy aromatasakokkal elrendezhetjük. A ruhák felszívják az illatokat, és eltüntetik az esetleg még megmaradt kellemetlen szagokat. Higgye el, a WC-szappan ezt biztosan kezeli.
Hogyan távolítsuk el a használt áruk kellemetlen szagát: a dolgok előkészítése a viselésre - 3. fotó

Idővel a kellemetlen használt szag eltűnik. Gyakrabban is használhatod kedvenc parfümödet, hogy az anyag szálai kellemes aromákkal telítődjenek.

Korábban arról is beszéltünk.

Fotó: Pexels

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche