Hogyan távolítsuk el gyorsan és hatékonyan a rozsdát a fémről: 5 hatékony tipp

Egyszerűen áztassa a rozsdás fémtárgyat egy ecetes tartályban néhány órára vagy egy éjszakára. Savanyúsága segít feloldani a rozsdát és eltávolítani a felületről. Áztatás után dörzsölje át a fémet kefével vagy szivaccsal, hogy eltávolítsa a maradék szennyeződéseket. Ezután öblítse le az elemet vízzel, és alaposan szárítsa meg, hogy megakadályozza a további rozsdásodást.

Keverje össze a szódabikarbónát vízzel, hogy sűrű pasztát képezzen, és vigye fel közvetlenül a rozsdás területre. Hagyja hatni a terméket néhány órán keresztül, hogy a rozsdán hatni kezdjen. Ezután egy kaparóval vagy szivaccsal óvatosan tisztítsa meg a rozsdás részeket. A fémet alaposan öblítse le vízzel és szárítsa meg teljesen.

Facsarjunk citromlevet a rozsdás részre, és szórjunk rá sót. Hagyja a keveréket néhány órán keresztül, hogy a citrusfélékben lévő sav korrodálja a szennyeződést. Ezután egy kaparóval vagy szivaccsal távolítsa el a laza rozsdát. Öblítse le a fémet vízzel, és alaposan szárítsa meg a további oxidáció elkerülése érdekében.

Ezeket a spray-ket speciálisan úgy alakították ki, hogy a rozsdát stabil vegyületté alakítsák, megakadályozva ezzel a további rozsdaképződést. Egyszerűen permetezze közvetlenül az érintett területekre, és várja meg, amíg teljesen megszárad. A szennyeződés ezután könnyen tisztítható drótkefével vagy csiszolópapírral.

A szén-dioxid és a koksz enyhe savassága, amikor oldják a rozsdát. Áztassa a rozsdás tárgyat egy itallal töltött edényben több órára vagy egy éjszakára. Ezután kefével vagy szivaccsal távolítsa el a laza rozsdát. Alaposan öblítse le a fémet, és szárítsa meg teljesen, hogy megakadályozza a korrózió újbóli előfordulását.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche