A mikrohullámú sütő, mint minden konyhai készülék, rendszeres tisztítást igényel. A szennyeződések és a ráragadt ételmaradékok gyors és egyszerű eltávolításához válasszon egy népszerű terméket. Általában teához használja, és ezúttal a szennyeződésekkel is megbirkózik. Hogyan kell tisztítani a mikrohullámú sütőket? Adunk egy tippet.

A mikrohullámú sütő alapos tisztítása igazi kihívás lehet. Különösen akkor, ha már régóta nem csináltuk, vagy ha a felmelegített ételek átforrósodnak, és sok nehezen eltávolítható foltot hagynak maguk után. Azt azonban kevesen tudják, hogy természetes tisztítószerekkel gyorsan és egyszerűen megbirkózhatunk vele. Lehet, hogy már kéznél vannak a szükséges összetevők.

Hogyan tisztítsuk a mikrohullámú sütőket természetes módon? Egy összetevőre van szükséged

Nincs szükséged kémiai tisztítószerekre ahhoz, hogy a mikrohullámú sütőd pillanatok alatt ragyogóan tiszta legyen. Mindössze 4 perc és egyetlen összetevő elegendő a szennyeződések és foltok gyors eltávolításához. Először is, nyúlj egy félig vízzel teli tálért. Ezután vegyünk egy citromot, és facsarjuk ki a levét.. Adjuk hozzá a vízhez, és a kisebb darabokra vágott gyümölcshéjat tegyük egy tálba. Tegyük a tálat a mikrohullámú sütőbe, és kapcsoljuk be 3-4 percre.

Amikor a mikrohullámú sütő abbahagyja a citromos víz melegítését, nyissa ki a készüléket, és várja meg, amíg egy kicsit lehűl. A gőz kezdetben felpuhítja a szennyeződéseket, a citromos víz pedig tisztítófolyadékként szolgál. Amikor kicsit lehűlt, márts bele egy ruhát, és töröld át a mikrohullámú sütő belsejét. Gyorsan és egyszerűen megszabadulhatsz a készülékből korábban esetlegesen kiszivárgó szennyeződésektől és kellemetlen szagoktól.

Tisztítsa meg a nehezebb szennyeződéseket házi készítésű pasztával. Nyom nélkül eltűnnek

De mi van akkor, ha a mikrohullámú sütőben lévő szennyeződés igazán makacs, és a citromos víz nem igazán birkózott meg vele? Ebben az esetben érdemes házi tisztítópasztát készíteni, hogy megbirkózzunk a maradékkal. Tegyél szódabikarbónát egy tálba, adj hozzá egy kis mosogatószert és vizet. Keverjük össze a hozzávalókat olyan arányban, hogy sűrű, krémes pasztát kapjunk. A kész terméket egy szivaccsal dörzsölje be a makacs égési sérülésekbe és Hagyja rajta 5 percig. Ezt követően mossa le a terméket, és minden szennyeződés nyomtalanul eltűnik.

Kapcsolódó cikkek:

Így mosd ki a függönyöket! Spórolj meg magadnak egy csomó munkát!

Az ingatlanoktól nem fogsz többé megijedni. Így rakd rendbe az útburkolati köveket