Hogyan ültessünk dinnyét otthon könnyen?

Manapság a magas hőmérséklet mellett a szervezet a magas víztartalmú gyümölcsöket kéri, hogy ellenálljon a hőnek és a nedvességnek. Természetesen megvásárolhatja őket, de lehetősége van rá Ültessen otthon egy nagyon egyszerű módon.

Ahhoz, hogy az eljárás sikeres legyen, tudnia kell, mikor kell elvetni a magokat, hogyan kell elkészíteni a és egyéb olyan tulajdonságok, amelyekkel a talajnak rendelkeznie kell a megfelelő fejlődéséhez. Ellenkező esetben mindez rövid életű lehet.

Így ültessük otthon a dinnyét

Különösen Spanyolország északi részén, ahol általában hidegebb a téli éghajlat, elengedhetetlen lesz a magágyazás. Továbbá ajánljuk őket, mert lehetővé teszik a dátumok és nem kell olyan sokat várni a leendő betakarításra.

Ami az évszakot illeti, mint a Cucurbitaceae család minden más növénye, mint pl görögdinnye és sütőtök, Ezeket a dinnyéket tél végén és tavasz elején érdemes ültetni. Ezzel elkerülhető, hogy a fagy megtámadja őket, még akkor sem, ha gyengék.

A jó hír az, hogy tetszőleges magágyat használhat, vagy házi készítésűt készíthet edényekkel – például joghurtossal – vízelvezetéssel. Miután ezt a helyet előkészítette, adjon hozzá speciális aljzatot a magágyakhoz, és helyezzen el több magot anélkül, hogy teljesen elásná őket.

Öntözze meg alaposan, de elárasztás nélkül, és hagyja a tartályt napos helyen, minimum 15°C hőmérsékleten. A következő hetekben ellenőrizze, hogy az aljzat nem szárad meg teljesen. Öntözze hetente egyszer vagy kétszer.

Egy hónap elteltével a növény véglegesen átültethető a kertbe vagy cserépbe, de elegendő helynek kell lennie a növekedés folytatásához. Az egyes növények között körülbelül másfél méter távolságot kell hagyni.

Utógondozás

majd szaporítsuk meg az öntözést, hogy a növény mielőbb gyökeret verhessen. Miután megkapta, öntözze egy kicsit kevesebbet. Hasonlóképpen gondoskodni kell a metszésről, a sérült levelek eltávolítása. És próbálja meg biztosítani, hogy a gyümölcsök ne érintkezzenek közvetlenül a talajjal, bizonyos távolságra tartva őket a talajtól szalma, tégla, száraz fű vagy fa deszkák segítségével.

Ne felejtsük el, hogy a betakarítás optimális ideje nyár közepétől kora őszig tart, tehát alig több mint fél év telt el a munka megkezdése ótaellenőrizze állapotát, és hogy a gyümölcsök készen állnak-e már a betakarításra.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche