Hogyan ünneplik a tánc nemzetközi napját

1982 óta, és a híres orosz tanár, Piepor Gusev javaslatára határozata az Országos Színházi Intézet Nemzetközi Táncbizottságának , Táncnapot ünnepelnek. Április 29-e, az a dátum, amely egybeesik Jean Georges Noverre születésével.

Ki volt Jean Georges Noverre?

Volt egy koreográfus, aki újító a tánc világában. Ma a modern balett atyjának tartják annak ellenére, hogy 1727-ben született. Azokban az években, aki A trónt XV. Lajos király birtokolta.nagy balettrajongó.

Valójában Jean Georges Noverre a királyi udvar táncosa volt. Is A párizsi komikus opera balett társulatának koreográfusa volt. számtalan sikert aratva. 1743-ban debütált a színpadon, és akkora sikert aratott, hogy 1755-ben meghívták Londonba, ami akkoriban nem volt túl gyakori. 1760 óta ez lett nagyszerű baletttanár Stutgartban, Németországban.

Itt készítette egyik leghíresebb művét, „Médea és Jason balettje” (1763). 1776-ban Marie Antoinette királynő védnöksége alatt a párizsi opera igazgatója lett. 1810. október 10-én halt meg Párizsban.

Fontos a nemzetközi táncnap?

Akkoriban sokan elgondolkoztak azon, hogy szükséges-e ezt a napot ünnepelni. Az UNESCO úgy ítélte meg, hogy erre különböző nyomós okok miatt volt szükség. Az egyik azért A Nemzetközi Táncnap lehetővé teszi, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét erre a művészetre.

Másrészt ezen a napon a tánc különböző formáit művészetnek tekintik. Világos példa Megtalálhatjuk klasszikus tánccal vagy kortárs tánccalvalamint a világszerte fokozatosan megjelenő új táncstílusok, amelyek egyben a művészi kifejezésmód is.

Ők is támogatják e nap fontosságát. Emlékeztetni kell arra, hogy ez egy teljesen univerzális művészet, és nem diszkriminatív. A híres táncos, Sidi Lardi Cherkaoui szavaival élve: „Ez egy nap az élet végtelen koreográfiájának ünneplésére”

Ennek az eseménynek a globális ünnepségei

Számos ország városa végez különböző tevékenységeket. Közöttük találhatunk workshopokat, művészi kifejezésmintákat, konferenciákat stb.. Mindegyik ennek az ünnepnek a gerinceleme, a tánc körül forog.

Minden évben ír néhány szót a táncművészet egyik legkiválóbb képviselője a világon. Ezeket a Nemzetközi Táncnap hivatalos üzeneteként használják. Néhány táncos közül, akik ezt csinálták, Sok más mellett Maya Plisetskaya, Julio Bocca vagy Merce Cunningham is kiemelhető.

A fő gálaünnepség egy korábban kiválasztott városban zajlik. A válogatást a nagyszabású rendezvények végzik, amelyeknek sikerül nemzetközi figyelmet felkelteni.

Például, 2017-ben Sanghajban rendezték meg és az esemény három napig tartott. Akkoriban nagy hangsúlyt fektettek az oktatásra különböző műhelyeken és előadásokon. Valamennyit elismert nemzetközi hírű táncosok vezetik, így ezek a rendezvények sikeresek.

Az esték is tele voltak ajánlatokkal mindenki számára, mindig a táncra koncentrálva. Minden évben az egyes gálák programja változhat, de általában nemzetközi előadásokból, beszédekből stb. Hasonlóképpen nem mulaszthatja el elolvasni a kérdéses kiadáshoz kiválasztott szerző üzenetét.

Az érdeklődés felkeltésével nemcsak a résztvevők számának növelése vagy új táncosok megjelenése a cél, hanem az is, hogy a táncot, mint kifejezési formát világszerte elismerjék. Egyre több embert ösztönöznek arra, hogy nézőként vegyenek részt az év során zajló különböző előadásokon, így elmondható, hogy kisebb-nagyobb mértékben megvalósul a kitűzött cél.

A Nemzetközi Táncnap népszerűsítése

Egyes országokban az üzenetet április 29-én olvassák fel. az előadások ünnepe előtt. Néha a szünet előtt vagy után, vagy akár a helyszín halljában is olvasható. Másrészt prospektusokat is nyomtatnak az üzenettel és a szerző életrajzával. Ezeket elhelyezik a színházak székein, vagy kiosztják a pénztáraiknál.

Az üzenetet általában újságoknak és folyóiratoknak is elküldik közzététel céljából, és azonnal kezelik, amint az üzenet az eredeti nyelven, valamint az ország nyomtatott sajtója által igényelt nyelven elérhető.

Az üzenet népszerűsítésének másik módja a televízió, a rádió, a sajtó és az internet. Az ITI-központokat, valamint az együttműködő tagokat és barátokat arra kérjük üzeneteket küldeni a médiának. Ha a szerző elérhető, általában interjúkat kérnek.

Általában a médiában is megjelennek azok a helyszínek, ahol e nap legfontosabb eseményeit tartják. Így mindenki élvezheti majd a Táncnap megünneplését.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche