Hogyan utasítsd ki a volt férjedet a lakásból?

„Árva vagyok, 2012-ben kaptam lakást. Én vagyok a lakás bérlője. Ott regisztráltam a férjemet. A férjemmel elváltunk. Hogyan tudnám kihozni a volt férjemet a lakásából? Galina Seremetyeva, Vitebsk.

pixabay.com

Szergej Szoglajev, a vitebszki város végrehajtó bizottságának elnökhelyettese:

— A Vitebsk Városi Végrehajtó Bizottság 2012. augusztus 17-i, 1197. sz. határozatával egy 2 fős család (Ön és fia) számára 2 szobás szociális lakást biztosítottak Önnek. Az állami lakásállomány (szociális felhasználású) lakóhelyiségeinek bérleti szerződése megkötésre került.

Jelenleg 4 fő van bejelentve a lakásba: Ön, volt férje, fia, lánya.

A lakásügyi törvénykönyv 58. cikkével összhangban a lakóhelyiség bérlőjének vele együtt élő volt családtagjai fenntartják jogaikat és kötelességeiket a lakóhelyiségre vonatkozó bérleti szerződés szerint, hacsak az eljárásról szóló írásos megállapodás másként nem rendelkezik. a lakóhelyiség használatáért.

A lakásügyi törvénykönyv 78. cikkének (1) bekezdése szerint a polgárok lakóhelyiségből való kilakoltatása csak az e törvénykönyvben és más jogalkotási aktusokban meghatározott indokok alapján megengedett.

A lakhatási jogszabályok meghatározzák azon személyek körét, akik jogosultak arra, hogy kérelmet nyújtsanak be annak elismerésére, hogy az állampolgár elvesztette a lakástulajdonhoz és -használathoz való jogát:

helyi végrehajtó és igazgatási szerv (az általa felhatalmazott szervezet) – az állami lakásállomány lakóhelyiség-bérlői vonatkozásában;

az állami lakásállomány lakóhelyiségeinek bérlői – a bérlő volt családtagjai vonatkozásában;

lakóhelyiségek tulajdonosai, fejlesztő szervezet tagjai – családtagjaik (volt tagjai) vonatkozásában.

Ön, mint lakóhelyiség bérlője, jogosult a lakóhelye szerinti bírósághoz fordulni egy volt családtag kilakoltatása iránt.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche