Hogyan űzzük el a csigákat és a hernyókat a káposztából: egyszerű és költségvetési tippek

Hogyan űzzük el a csigákat és a hernyókat a káposztából: egyszerű és költségvetési tippek

Meséltünk egy olyan félelmetes kártevőről, mint a levéltetvek. Minden egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Ugyanez vonatkozik a kert legnagyobb káposztaevőire – a meztelen csigákra és a hernyókra.

Egyszerű és pénztárcabarát tippeket osztottak meg, amelyek segítenek gazdag káposztatermésben. A nyár közepén az anyagok használatának van egy sajátossága – elvégre a gubacsképzésnél már nem lehet vegyszert használni, csak természetes termékeket.

Úgy tűnik, minden kertész találkozott már hernyók és csigák támadásával az ültetvényeken. Július-augusztusban tovább romlik a helyzet, mert az ágyások már nem kezelhetők vegyszerekkel. Csak természetes gyógymódok megengedettek. A legjobb, ha magad készíted elő.

hernyó

Ha hernyókat észlel a növényeken, vásároljon bitoxibacilint és lepidocidot. Az oldat elkészítéséhez 1,5 liter vízben oldjunk fel 1 ampulla lepidocidot és 1 púpozott teáskanál bitoxibacilint. Ezt a terméket káposztára kell permetezni.

A rendszeres fogkrém is hasznos lesz a harcban. Oldjunk fel 1 kis tubus fogkrémet 1 liter vízben, és hagyjuk állni 2 órán keresztül. Használja a kapott oldatot a káposzta permetezésére.

A hernyó eltűnik a növényekről. Az újbóli megjelenés megelőzése érdekében a kezelést e két termék bármelyikével hetente egyszer el kell végezni.

Csigák

Ha a meztelen csigák elleni küzdelemről van szó, az első lépés az, hogy fizikai akadályt hozzunk létre számukra. A sorok közé zúzott tojáshéjat vagy csalánt kenhetünk.

Egy másik hatékony módszer a káposzta fahamuval való behintése. Szórja meg a növényeket és a talajt. Ezt a szezon során 2-3 alkalommal, 7-10 napos időközönként végezzük. 0,5-1 csésze 1 négyzetméterenként. m. leszállás. Kora reggel szórjuk harmatra. Ha a levelek kiszáradtak, a növényeket porozás előtt vízzel kell permetezni.

A hamu nemcsak elriasztja a kártevőket, hanem nagy mennyiségű tápanyagot ad a káposztának. Azt is elmondtuk, hogy a zöldségből nagy, szoros káposztafejeket kell alkotnia.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche