Hogyan vágjuk az ananászt. Egyszerű és hasznos tippek

Hányszor mondtál le az ananász vásárlásáról, mert nem szereted vágni? Nem te vagy az egyetlen, akivel ez megtörténik. Az ananász vágása még a legügyesebbek számára is nehéz lehet. Fedezze fel, hogyan vághatja fel az ananászt saját maga. Íme néhány egyszerű és hasznos tipp a szakértőktől, amelyeket magadra is alkalmazhatsz a konyhában.

Az ananász könnyű vágásához éles késre és aprítóra / Shutterstockra van szüksége

Nem egyszerű ananászt vágni, de kis odafigyeléssel meg lehet csinálni. Mielőtt azonban vágná a gyümölcsöt, tudnia kell, hogyan kell kiválasztani. Az ananász vásárlásának megfelelő időszaka májustól júliusig tart. Akkor érett. Keresse meg azt, amelyiknek sárga a héja, és szagolja meg az alját. Illatosnak kell lennie. Célszerű egy kicsit megnyomni is. Ha szilárd marad, akkor megveheti.

Miután kiválasztotta a tökéletes gyümölcsöt, és követi az ananász vágására vonatkozó útmutatónkat, a végén a megfelelő darabokat kapja az uzsonnához.

Hogyan vágjuk az ananászt

Csak egy aprítóra és egy éles késre van szüksége az ananász gyors és jó vágásához, .

Vágja le a felső és az alsó végét

Helyezze az ananászt egy tiszta aprítóra. Válasszon egy jól élezett, fogazott kést. Fogja meg erősen az ananászt nem késes kezével, és vágja le a felső és az alsó végét.

Nem kell 6-7 mm-nél többet levágnia, hogy ne veszítsen túl sok pépből. Most már van egy alap, amelyre ráhelyezheti az ananászt, így jobban megtisztíthatja.

Tisztítsa meg a bőrt

Tartsa az ananászt „felfelé”, és rögzítse azzal a kézzel, amelyikben nincs kés. A tetejétől kezdve vágja le a héjat, legfeljebb 6-7 mm-re. A gyümölcs természetes formája következik. Ismételje ezt a lépést, amíg le nem húzza a bőrt az ananász teljes felületéről.

Távolítsa el az összes tövist

Ezen a ponton egy szinte tiszta ananász van, hengeres alakkal. Azonban még egy lépést kell tennie, hogy tökéletes legyen fogyasztásra.

Egy nagyon éles késsel távolítson el minden tüskét és fekete pöttyöt, amely az ananász húsán maradt.

Fedezzen fel többet a . Éppen ezért ajánlatos bevenni a napi étrendbe.

Válassza ki, hogyan vágja

Kiválaszthatja, hogy az ananászt szeletekre, kockákra vagy csíkokra vágja. Bármit is csinál, élvezni fogja a sok vitamint, ásványi anyagot tartalmazó, friss és frissítő ízű gyümölcsöt.

Keresse meg a gerincet

Az ananászt függőlegesen tartva nézzük meg, hol van a gerince, a rostosabb része az ananász közepén. Tedd elé a kést. Vágj el mellette, tetőtől talpig. Tegye félre a húst.

Ismételje meg a műveletet, amíg be nem fejezi. Eldobhatod a gerincet.

B Vágja az ananászt kerek szeletekre

Az ananász darabolásának egyik változata, hogy kerek szeletekre vágjuk, majd egy fémforma segítségével eltávolítjuk a gerincét, .

Az ananász húsát vágjuk kisebb darabokra

Vegyünk minden kapott pépdarabot, és szeleteljük fel tetszés szerint. Ha salátát szeretnénk készíteni, ajánlatos minél kisebbre vágni a kockákat.

Amire szükséged van az ananász vágásához

Az ananász minél könnyebb vágásához szükség van egy aprítóra és néhány éles késre. Használhat egy speciálisan kialakított eszközt az ananászgerinc eltávolítására. Ha azonban nem eszik ilyen gyakran ezt a gyümölcsöt, akkor nem kell ilyesmibe befektetni.

Az ananász gerincét eltávolító eszköz különösen akkor hasznos, ha a gyümölcs héjával szeretnénk bizonyos italokat beletenni, vagy az asztalt díszíteni. Gyümölcssalátát is készíthetsz héjas tálaláshoz.

Hogyan kell tárolni az ananászt

Az ananász felszeletelése után légmentesen záródó edénybe tehetjük, ha nem akarjuk azonnal megenni. Hűtőben 2-3 napig eláll.

Ha tudod, hogy nem eheted meg azonnal, lefagyaszthatod az ananászt későbbre. Ehhez helyezze a gyümölcsdarabokat egy rétegben egy sütőpapírra, és hagyja őket a fagyasztóban néhány órára. Ha kellően szilárdak, vegyük ki és tegyük fagyasztózsákokba.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche