Hogyan válogatod a hulladékot otthon? Hasonlítsa össze magát más szlovákokkal

A hulladékot elsősorban felsőfokú végzettségűek és családi házban élők válogatják.

Mit válogatsz otthon?
Tízből kilenc szlovák, azaz 87 százalék rendszeresen válogatja a hulladékot. Ez az Envi-Pak cég felméréséből következik. Az eredmények azt mutatják, hogy az egyes árucikkek közül a szlovákok leggyakrabban a műanyagokat válogatják. A válaszadók háromnegyede (80%) mondta azt, hogy mindig válogatja ezt a hulladékot. A válaszadók több mint kétharmada mindig válogatja az üveget vagy a papírt. A szlovákok az elektronikai hulladékot és az akkumulátorokat (54%), a fémeket (51%) és a biohulladékot (41%) válogatják a legkevésbé.

Az emberek háromnegyede (75%) számára fontosabb a termék ára, mint az újrahasznosított anyagból készült csomagolás. A felmérésből az is kiderült, hogy az alacsonyabb iskolai végzettségűek érzékenyebben reagálnak a termékárakra. A termékek vásárlásakor azonban egyre többen hangsúlyozzák az anyagok ökológiai paramétereit, amelyekből a termék vagy annak csomagolása készül. A válaszadók 63 százaléka észreveszi, hogy a terméket újrahasznosítható csomagolásba csomagolják-e, a válaszadók 70 százaléka pedig a csomagolásmentes termékek vásárlásának lehetőségét részesíti előnyben.

A felmérés szerint a legtöbb válaszadót az is érdekli, hogy a hulladékot a válogatás után hasznosítják-e tovább, és hogyan. A hulladékot elsősorban felsőfokú végzettségűek és családi házban élők válogatják. A felmérés kimutatta, hogy a fiatalok kevésbé válogatják a hulladékot.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche