Hogyan veheti rá a kutyáját, hogy nyugodtan üljön, amikor levágja a körmét. Ne próbálja ki a vírusos mogyoróvaj módszert!

Videók százai vannak a neten, amelyekből ihletet meríthetsz, ha megszokod, hogy magad vágod le a kutyád körmeit, és ezért nem viszed el állatorvoshoz. Vannak, akik mogyoróvajat használnak, mások mozgásképtelenné teszik az állatot a lábai között, mások énekelnek nekik… de mi működik igazán? Íme néhány ajánlás a szakértőktől!

Ahhoz, hogy kutyája megfelelően üljön, amikor levágja a körmét, fontos, hogy mindent türelmesen és nyugodtan tegyen, ahogyan azt valószínűleg egy állatorvosi rendelő személyzete is megteszi. Íme néhány tipp, amelyek a következők szerint segíthetnek:

Szoktasd hozzá a kutyádat az érintéshez: Kezdje el a felkészítését úgy, hogy gyengéden érintse meg és masszírozza a lábát, mielőtt elkezdi levágni a körmét. Ez segít neki kényelmesebben érezni magát.

Használjon speciális körmöket: Fektessen be minőségi kutyanyírókba, lehetőleg olyanokat, amelyek biztonsági rendszerrel rendelkeznek, hogy elkerüljék a túlvágást és a baleseteket.

Tedd élvezetessé az élményt: Győződjön meg arról, hogy a körömvágás helye csendes, zajtól és nyüzsgéstől mentes. Hagyhatja, hogy először felfedezze a körömreszelőt, szagolja meg, illetve körömvágás közben is ajánlott kellemes hangnemben beszélgetni vele.

Fizess vissza neki: Adj neki finomságokat körömnyírás közben és után, hogy bátorítsd, és valami pozitívhoz társítsa az élményt.

Kezdje rövid körmökkel: Ha sokáig nem vágta le kutyája körmeit, kezdje azzal, hogy levágja a körme egy kis részét, hogy fokozatosan hozzászoktasson hozzá. Kerülje a köröm pulpához (kutikulához) túl közel történő vágást, mert ez vérzést és fájdalmat okozhat.

Kérjen szakember segítséget: Ha nem érzi magát magabiztosnak, és nem meri levágni a kutyája körmét, megkérheti egy kozmetikust vagy az állatorvost, hogy tegye meg biztonságosan.

Légy nyugodt és türelmes: Ügyeljen arra, hogy a folyamat során nyugodt és türelmes legyen. Ha izgatott vagy dühös lesz, a kutyája megérzi, és nyugtalanabb lesz.

Ne feledje, hogy minden kutya más, és némelyiknek nagyobb nehézségei lehetnek, mint másoknak, vagy eltérően reagálhatnak.

Óvatos! Ne próbálja ki a vírusos mogyoróvaj módszert! A TikTokon és a Facebookon több videóban is feltűnnek olyanok, akik mogyoróvajjal bekenik a zuhanysapkát, és ha feltesszük a fejükre, a kutya időben elkezd nyalni, egyenesen elvonja a figyelmét, és a gazdik le tudják vágni a fejüket. körmök. Az állatorvosok szerint a mogyoróvaj rendkívül veszélyes. Annak ellenére, hogy ez a technika működőképesnek tűnik, előfordulhatnak olyan esetek, amikor a mogyoróvaj a száj tetejére tapad és ott megakad, és az állat megfulladhat, sőt megfulladhat.

Legyen naprakész a legfrissebb hírekkel. Kövesse a DCNews-t és tovább

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche