A hulladékok szétválogatása nem mindig olyan egyszerű és nyilvánvaló, mint amilyennek látszik. Sok hétköznapi tárgy sok problémát okoz, amikor kidobásra kerül. Különösen a papírtörölközők vetnek fel kételyeket. Hová dobjuk ki?

Ha el akarja kerülni a bírságot, amiért nem válogatja szét a hulladékot, érdemes kideríteni, hogy az egyes használt termékek hova kerüljenek. A népszerű papírtörlő, amit gyakran használunk tisztálkodáshoz, gyakran problémás. Hová dobjuk ki, ha elfogyott? A válasz nem mindig olyan egyértelmű, mint gondolnánk.

Hová dobjuk ki a papírtörlőt? A válasz nem mindig egyértelmű

A papírtörölközőket egy speciális cellulózból, pókhálóból és szintetikus szálakból álló cellulózpépből készítik. Ezért sokakban felmerülhet a kérdés, hogy használt darabjainak valójában melyik tárolóedénybe kellene kerülniük. A szerves hulladékba, a vegyes hulladékba, vagy esetleg a kék papírgyűjtőbe? Kiderül, hogy ez nem ilyen egyértelmű. Ha csak portörlésre használsz papírtörlőt, és az nem nedves, akkor kivételesen a kék papírgyűjtőbe teheted. Soha ne tegyük ezt azonban, ha nedves, vagy ha a kiválásokkal érintkezett. Akkor hová tegyük?

Milyen edénybe dobjam ki a használt papírtörlőt? Ideális esetben mindig egy helyen dobjuk ki

A nedves papírtörlő, miután letörölte a zsírt egy munkalapról vagy serpenyőről, nem kerülhet a papírkosárba. Ha tehát kétségei vannak afelől, hogy egy felület törlőkendővel történő letörlése a kék kukába való-e, a biztonság kedvéért mindig dobja az egyik kukába. És ez egyáltalán nem BIO konténer, ahogy azt néhányan tévesen hiszik. A nedves, zsíros és használt papírtörlőkendőket mindig a vegyes hulladékgyűjtőbe kell dobni, függetlenül attól, hogy a törlőkendő mosószerrel, zsírral vagy vízzel nedvesített. A por feltörlésére használt száraz papírtörlő is a vegyesbe való lehet.

Kapcsolódó cikkek:

Hová dobjuk ki a polisztirolhabot? Sokan elkövetünk egy hibát. A hulladékválogatás szabályai egyértelműek

Tegyük a törött üveget vagy tányért az üveggyűjtőbe? Ez hiba!